SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Erdoğan ve Bahçeli’nin ayrı düştüğü 3 konu

Erdoğan ve Bahçeli’nin ayrı düştüğü 3 konu

12 Ocak 2021 Salı - 12:19




CHP'li eski milletvekili gazeteci Mustafa Balbay bugünkü yazısında “Erdoğan’la Bahçeli ‘yol arkadaşı’ değil, ‘dava arkadaşı’ da değil. Sadece iktidar birlikteliği. Zira ‘iktidar ortaklığı’ da değil” diyerek Erdoğan ile Bahçeli arasındaki mutabakat sağlanamayan 3 konuyu yazdı.





Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay, “Erdoğan’la Bahçeli ‘yol arkadaşı’ değil, ‘dava arkadaşı’ da değil. Sadece iktidar birlikteliği. Zira ‘iktidar ortaklığı’ da değil” dedi.

Balbay, AK Parti ile MHP arasında derin görüş ayrılıkları olduğunu belirterek, “Erdoğan’la Bahçeli “yol arkadaşı” değil, “dava arkadaşı” da değil. Sadece iktidar birlikteliği. Zira “iktidar ortaklığı” da değil.

Üç temel ayrılık konusu olduğu dikkati çekiyor:

1- HDP’nin kapatılması.

2- İYİ Parti’nin yanaştırılması.


3- Sistem değişikliği. Bahçeli, HDP’nin kapatılması görüşünü kamuoyu ile de paylaştı. Erdoğan, buna karşı olduğunu çevresine söyletti” diye yazdı.

AK Parti ve MHP arasında İYİ Parti’ye bakışın farklı olduğunu savunan Mustafa Balbay, “Erdoğan ne yapıp edip İYİ Parti’yi Cumhur’a çekmekten yana. Bahçeli de Cumhur’un içine çekmekten çok MHP’nin içine çekmekten yana. Bahçeli, Meral Akşener’i “büyütecek” bir adımı istemiyor.

Erdoğan, İYİ Parti Cumhur’a gelmese bile Akşener’in parlamenter sistem hassasiyetlerine yanıt vererek Millet İttifakı’ndan çekmeyi seçimlik taktikler arasında değerlendiriyor” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap