SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Erdoğan 'Yerli otomobilde bizi oyalamasınlar'

Erdoğan 'Yerli otomobilde bizi oyalamasınlar'

28 Mart 2019 Perşembe - 14:21




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yerli Oto Girişim Grubu ile ilgili açıklamalarda bulundu.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yerli Oto Girişim Grubu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ana bir noktası var ki o ithal. Halbuki o da burada üretildiği anda üretilir mi? İnanın üretilir.

Ben bunu kendileriyle konuştuğumu görüyorum. Bunu yapamaz mısınız? Yapaarız. Niye yapmıyorsunuz? Maliyet. Ne demek maliyet ya. Kazanırken maliyet demiyorsun. Bak bu kadar bu ülkede kazanıyorsun. Ve bu ülkede alıcı buluyorsun.




Bütün mesele bu ülkenin evlatlarının millilik meselesidir. Biraz da gerçekten ciddi manada inanmak meselesidir. Ben bu ülkenin evladı olarak bu ülkede bunu yapmalıyım. Yaparım ülkemin de sanayisine bu katkıda bulurken ciddi manada bir istihdam sağlarım.

Kim için gençler de geliyor arkadan. Biz bu yatırımı yapmalıyız demeleri lazım. Bir gevşeme var biraz. İnşallah şu seçimlerin ardından bunları masaya yatıracağız. Tekrar topladım çünkü imzaladık. 5 önemli firma imzaladı. O zamana kadar başlayın o zaman. Ya başlayacaksınız. Ya başlayacaksınız. Başlamadığınız takdirde hesaplaşacağız. Bundan sonraki süreç böyle.




PROTOKOL 2017'DE İMZALANDI

Yerli otomobili üretecek konsorsiyumun üyeleri Anadolu Holding, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding, 2 Kasım 2017'de protokole imza atmıştı.

Yerli otomobili üretecek 5 'babayiğit', Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) koordinasyonunda, "Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu" adı altında güç birliği yapıyor.




Beş 'babayiğit'in hangi şirketler olduğunu Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısı'nda açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada, "Ortak girişim grubumuzdan beklentimiz, hazırlık sürecini hızla tamamlayarak en geç 2019'da otomobilimizin prototipini tamamlaması, 2021'de ticari satışına başlamasıdır. Türkiye'nin 2023 hedefleri arasında özel bir yere sahip olduğuna inandığım bu projede en küçük bir gecikme istemiyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

Aralık 2018'de ise, Anadolu, BMC, Kıraça, Turkcell ve Zorlu grupları tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir sunum yapılmıştı. Yerli otomobil için kurulacak fabrikanın lokasyonu henüz açıklanmış değil.




31 Mayıs 2018'de 5 şirketin kuruluş ve ortaklık sözleşmeleri için imzaları atmasıyla birlikte, "Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ" kuruldu. Bu kapsamda, Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding'in şirketteki payları yüzde 19'ar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) payı da yüzde 5 olarak belirlendi.

Yerli otomobilin kaptan koltuğuna ise Haziran 2018'de Mehmet Gürcan Karakaş getirildi. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu A.Ş. CEO'su Karakaş, son olarak Bosch'un Elektrikli Tahrik Sistemleri'nde icra kurulu üyeliği, satış ve pazarlama iş birimi sorumluluğunu üstleniyordu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap