SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Erdoğan'dan beklenen hamle: AK Parti'de 7 isim gitti

Erdoğan'dan beklenen hamle: AK Parti'de 7 isim gitti

25 Haziran 2024 Salı - 09:32




CHP'nin yıllar sonra gelen zaferi, AK Parti'nin ise yıllar sonra kaybettiği ilk seçimi olarak tarihe geçen 31 Mart yerel seçimlerinin ardından AK Parti'de beklenen görevden almalar geldi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan seçimin faturasını 7 isme kesti...





AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), dün "değişim" ana gündemiyle toplandı. Toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da yerel seçimlerin ardından üstüne basa basa vurguladığı 'değişim' talebi ve iç muhasebe masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan liderliğinde gerçekleşen kritik toplantıda 2'si büyükşehir olmak üzere 5 il başkanının değişmesi gündeme geldi. AK Parti'de 7 ilin İl Başkanları değişti.

İşte AK Parti'de değişimin yaşandığı iller:

AK Parti iktidarına olan yakınlığıyla bilinen Ahaber'de yer alan habere göre Başkanı değişen iller, Zonguldak, Kastamonu, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Erzincan Afyonkarahisar oldu.

Saatler süren toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 00.40 sularında Ankara'daki AK Parti Genel Merkezi'nden ayrıldı.


AK Parti'de iİl başkanları değiştirilen 4 ilin, 31 Mart seçimlerinde AK Parti'den CHP'ye geçmesi dikkat çekti.

Zonguldak AK Parti'den CHP'ye, Kastamonu MHP'den CHP'ye geçti, Adıyaman AK Parti'den CHP'ye, Afyonkarahisar AK Parti'den CHP'ye geçmişti.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap