SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Erdoğan'dan erken seçim hamlesi! Piyasaya para verilecek

Erdoğan'dan erken seçim hamlesi! Piyasaya para verilecek

16 Ekim 2021 Cumartesi - 10:49




Ünlü ekonomist Doç. Dr. Oğuz Demir, AK Parti'nin erken seçim hamlesi yaptığını iddia ederek çok konuşulacak bir yazı kaleme aldı.





Ekonomist Doç. Dr. Oğuz Demir, döviz kurlarının rekor kırması, faiz indirimleri ve dövize müdahale edilmemesini hükümetin erken seçim hamlesi olarak ele aldı. Rekordan rekora koşan kurları ele alan Ekonomist Doç. Dr. Oğuz Demir, YouTube programında piyasaya müdahale gelmemesini iktidarın erken seçim hamlesi olarak değerlendirdi. 

“İKTİDAR ERKEN SEÇİM HAZIRLIĞI YAPIYOR”

Demir, döviz kurunun rekor kırması, faiz indirimleri ve dövize müdahale edilmemesini iktidarın erken seçim hazırlığı olarak yorumladı. Demir şu ifadeleri kullandı:

"İktidar şu anda erkem seçim hazırlığı yapıyor. Bunun başka bir adı yoktur. Erken seçimin vadesi yani burada satın alabileceği, kısmi iyileştirme yaratabileceğini düşündüğü, bence o da çalışmaz ama onlar öyle inanıyorlar.

Süre çok kısıtlı yani, bu faiz indirimini sert bir şekilde şoklayıp, piyasaya para verip 3 ay içerisinde 4 ay içerisinde seçime gideyim ben ki bir 4-5 sene daha ülkeyi yönetecek meşruiyeti kazanayımın peşinde olma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum.


 Onun dışında ihracatın umurlarında olduğunun kanaatinde değilim, vatandaşın durumlarının umurlarında olduğunun kanaatinde değilim. Kamu borcunun bir günde 65 milyar lira artmasının umurunda olduklarını düşünmüyorum. Düşündükleri tek şey hali hazırda o iktidara tutunmak olduğunun kanaatindeyim."

Beğendim
2
Sevdim
1
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap