SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Erken seçim olacak mı? Erdoğan'a yakın isimden kulislere cevap geldi

Erken seçim olacak mı? Erdoğan'a yakın isimden kulislere cevap geldi

09 Mart 2022 Çarşamba - 10:47




Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden aday olması için erken seçim yapılacağına yönelik kulis haberlere iktidara yakın gazeteci Abdulkadir Selvi'den cevap geldi.





Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden aday olup olmayacağı tartışmaları devam ediyor. Muhalefet Erdoğan'ın aday olması için "erken seçim yapmaktan başka bir çaresi yok" derken, AK Parti ve MHP kanadı 2023 yılını işaret ediyor.

İktidara yakın gazeteci Abdulkadir Selvi, erken seçim yapılanacağına yönelik kulis haberlere yanıt verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'ın seçim yasası üzerinde yapılan çalışmalar tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde AK Parti ve MHP milletvekillerinin ortak imzasıyla Meclis’e sunulacağını hatırlatan Selvi, şu ifadeleri kullandı:

"Siyasi kulislere dalıp ‘Erdoğan erken seçim yapacak mı?’, ‘Baskın seçim olacak mı?’, ‘Seçimler haziran 2023 yılında yapılacak mı?’ diye tartışmaya gerek yok.

Seçim yasasında yapılacak değişiklikler kadar, bu düzenlemenin yürürlüğe gireceği tarih de çok önemli. Anayasa’nın 67. maddesinde “Seçim kanunlarında yapılan değişiklikler, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde yapılacak seçimlerde uygulanamaz” deniliyor.


O nedenle diyorum ki seçim yasasındaki değişiklikler hangi tarihte Meclis’ten geçerse onun üzerine bir yılı ekleyin, o size erken seçim olup olmayacağı fikrini verir. 

Seçim yasasındaki değişiklikler bu ay içinde ya da nisan ayında Meclis’ten geçerse bu 2023 yılı nisan ayına kadar erken seçim yapılamayacağı anlamına geliyor. Zaten seçim yasasıyla ilgili değişiklikler üzerindeki çalışmalar daha önce tamamlanmıştı. Erken seçim tartışmalarının önünü kesmek için bu tarihe kadar bekletildi."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap