SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Fehmi Koru MHP bombasını patlattı: İlk seçimde ittifaktan ayrılacak

Fehmi Koru MHP bombasını patlattı: İlk seçimde ittifaktan ayrılacak

07 Eylül 2021 Salı - 16:30




Gazeteci bugünkü yazısında çok konuşulacak bir iddiada bulundu. Fehmi Koru MHP’nin ilk seçimlerce Cumhur İttifakı’ndan ayrılma niyetinde olduğunu belirtti.





Fehmi Koru kendi internet sitesinde bugün yazdığı yazıyla ortalığı karıştıracak bir analizde bulundu. Seçim barajının düşürülmesi olayını analiz eden Fehmi Koru MHP’nin barajı düşürme istediğinde olduğuna cevap verirken MHP’nin ittifaktan ayrılma niyetinde olduğunu belirtti.

Bugünkü yazısında “ Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı da, seçim barajını indirme girişimi de doğru dürüst tartışılamadı…”  başlığıyla okurlarının karşısına çıkan Fehmi Koru Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi’nde ittifak içinde yer alan partilerden herhangi birirnin yüzde 10’luk mevcut barajı geçmesi halinde baraj sorunu olmadığını hatırlattı. MHP’nin Cumhur İttifakı içinde yer almaya devam etmesi halinde baraj sorunu kalmayacağının altını çizen Koru “O halde neden Cumhur İttifakı partileri barajı aşağı çekmek için çaba gösteriyor” sorusunu sordu.

MHP İLK SEÇİMLERDE CUMHUR İTTİFAKINDAN AYRILACAK

Koru bu kritik soruya kendi cevabını verdi. Barajı indirme taraftarının AK Parti değil MHP olduğunu söylerken MHP Lider Devlet Bahçeli’nin Cumhur İtifakı’ndan ayrılma planları yaptığını ileri sürdü. MHP söz konusu iddiasıyla ilgili “Kendi hesabıma cevabımı da verdim: Barajın indirilmesini isteyen parti MHP. Onun kendisine en uygun bulduğu oran yüzde 7. Barajın indirilmesini istemesinin sebebi de ittifaktan ayrılma niyeti. Seçime kendi adı ve sanıyla girmek istiyor MHP… Kamuoyu yoklamalarına yansıyan oy kaybını AK Parti ile ittifak halinde olmasına bağladığı için, MHP, bunu ilk seçimde yapmak niyetinde.” İfadlerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap