SON DAKİKA



Haber > Siyaset > İYİ Parti'de bir istifa daha: Seyithan İzsiz, partisinden ayrıldığını duyurdu

İYİ Parti'de bir istifa daha: Seyithan İzsiz, partisinden ayrıldığını duyurdu

14 Haziran 2024 Cuma - 12:57




İYİ Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz, partisinden istifa ettiğini açıkladı. İstifasına ilişkin bir açıklama yapan İzsiz, partinin kuruluş amaç ve ilkelerinden uzaklaştığını belirterek, “Genel seçim süreci, genel seçim sonrasında yapılan kongre; yerel seçim süreci ve sonrasındaki yapılanmanın partiyi varoluş amacından kopardığını, sözümün, tavrımın ve ilkelerimin partiyle artık bağdaşmadığını üzüntüyle ifade etmek isterim.” dedi.





İYİ Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz, partiden istifa ettiğini açıkladı.

Kararını sosyal medya paylaşımıyla duyuran İzsiz, partinin kuruluş ilkelerinden uzaklaştığını savundu.

“Genel seçim süreci, genel seçim sonrasında yapılan kongre; yerel seçim süreci ve sonrasındaki yapılanmanın partiyi varoluş amacından kopardığını, sözümün, tavrımın ve ilkelerimin partiyle artık bağdaşmadığını üzüntüyle ifade etmek isterim.” diyen İzsiz şöyle devam etti:

“Siyasetçi, nesillerin hayatını müspet yönde etkileyip değiştirecek kılavuz olmalıdır. Merhum Cemil Meriç’in dediği gibi, kürenin kanunu hareket, insanın kanunu hürriyetti. Dünya dönüşüyle, siyaset ve insan duruşuyla anlamlı ve açıklayıcıdır. Bu itibarla; İYİ Parti’yle olan siyasi birlikteliğimi nihayete erdirdiğimi, istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunarım.”

İzsiz’in istifasıyla partinin TBMM'deki sandalye sayısı 35’e geriledi.

HABER MERKEZİ


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap