SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığına aday mı?

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığına aday mı?

05 Mayıs 2021 Çarşamba - 14:10




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığına aday mısınız?" sorusuna, "Bugünden cumhurbaşkanlığı tartışması yapmayı da çok doğru bulmam. Bu belirli zaman dilimi içinde güçlendirilmiş parlamenter sistemden ne anlıyoruz, o ilerliyor, her partiden bir genel başkan yardımcısı bununla ilgileniyor. Ortaya bir metin çıkar, bu hepimizin uzlaştığı metin olur, bunu kamuoyuyla paylaşırız, neyi nasıl hangi gerekçeyle yapacağımızı da liderler çıkar paylaşır. " yanıtını verdi.





Kılıçdaroğlu, ittifaklar ve adaylık konusunda şunları söyledi:

"Bizim malum az önce de söyledim bir Millet İtifakı’mız var. İttifakla görüşmeden doğru olmaz bu. Ama ittifak da ol derse oluruz o zaman. Şimdiden aday olmak tartışmasını da doğru bulmuyorum.

Taşlar yerine oturur konuşuruz. İttifakı oluşturan liderlerin soruları vardır, akıllarında adaylar vardır. Anayasa taslak metnine ilişkin görüşme devam ediyor. Bugünde görüşülecek. Ortaya uzlaşılan bir metin çıkar. Liderler de bu metne bağlı kalarak çıkar vatandaşla paylaşırlar bunu.

Bizi eleştirebilmek için bize oy verin diyoruz biz. Cumhurbaşkanı bize her şeyi söylüyor biz söyleyince olmuyor. Partili olmayacak Cumhurbaşkanı, devletin sigortası Cumhurbaşkanıdır. Liderler arasında anlaşamadığı zaman çağıracak sorun çözecek. Şimdi öyle bir pozisyonda değil, tarafsız değil. İttifaka bakacağız. İttifak uzlaştığı andan itibaren herkes aday olabilir.

Ben isterim ittifakımız güçlü olsun, yeni aktörler gelsinler. Türkiye’nin huzuru beraberliği için bir mücadele verilecekse biz bu yoldan gidebiliriz. Konu bir kişi değildir, konu Türkiye’dir. Ali olur, Veli olur… Temel mesele Türkiye’dir. O zaman ittifakın adayının arkasında dururuz tabii"

CHP lideri, "Erdoğan, demokratik paralementer sisteme dönelim" diye bir teklifle gelirse şeklindeki sotuya ise, "Böyle bir teklif yapamaz. Çünkü iradesi rehin alındı. Behçeli tarafından rehin alındı. Zaten bugün bir açıklama yaaparak da nasıl bir anayasa istediğini açıkladı" diye yanıt verdi. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap