SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Meral Akşener Cumhurbaşkanı Yardımcısı mı olacak ?

Meral Akşener Cumhurbaşkanı Yardımcısı mı olacak ?

06 Haziran 2024 Perşembe - 09:07




İYİ Parti Genel Başkanlığı koltuğunu Müsavat Dervişoğlu'na bıraktıktan sonra bir süre ortada gözükmeyen Meral Akşener, Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller'in cenazesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Erdoğan'ı ziyaret ederek ikinci kez ortaya çıktı. Akşener'in Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevine getirileceği iddiası gündeme bomba gibi düşerken, bu iddia ile ilgili ilk açıklama İYİ Parti lideri Dervişoğlu'ndan geldi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti'nin eski Genel Başkanı Meral Akşener ile sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in görüşmesine ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı. 

Meral Akşener Cumhurbaşkanı Yardımcısı mı olacak ? - Resim: 3

Akşener'in görüşmeye ilişkin kendisini bilgilendirdiğini aktaran Dervişoğlu, şöyle devam etti:

"Devlet ve siyaset hayatında önemli görevler yapmış insanların bu ziyaretleri karşılıklı olarak yapmaları kadar doğal bir şey yok. Zannediyorum, Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu temel meselelerle alakalı olarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunmuşlardır. Sayın Genel Başkanımız (Akşener), ziyaretten sonra telefonla beni aramak suretiyle bilgilendirdi. Genel olarak Türkiye'yi konuştuklarına dair birtakım ifadelerde bulundular. Onun dışında 'özel' diye tanımlanabilecek herhangi bir açıklama yapmadılar."


Meral Akşener Cumhurbaşkanı Yardımcısı mı olacak ? - Resim: 4

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Akşener ile görüşüp henüz kendisiyle görüşmemesi noktasında bir tepkisi bulunmadığını belirten Dervişoğlu, ziyaretin Meral Akşener'e zarar vermeyeceğini anlattı. "Meral Akşener'e Cumhurbaşkanı Yardımcılığı verilmesi" yönünde bazı iddialar bulunduğunun ifade edilmesi üzerine Dervişoğlu, buna ihtimal vermediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olası bir görüşmesinin olup olmayacağına ilişkin soru üzerine Dervişoğlu, "Şu anda bana intikal etmiş bir şey yok. Ben yeni seçilmiş genel başkanım. Sayın Cumhurbaşkanı şayet bize gelir, başarı dileklerinde bulunursa, ziyaret ederse, ben de iadeiziyaret yapmaktan imtina etmem dedim. Şu anda kendisinden bana gelmiş ne bir davet var ne de genel başkan seçilmem münasebetiyle gerçekleştirdikleri bir tebrik ziyareti var" diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap