A+ A-
Yorum
10

Meral Akşener: ''Meral Akşener'den yamuk çıkmaz, mücadeleye devam''

Yayın Tarihi: 12.07.2021 - 14:03 | Güncelleme Tarihi: 12.07.2021 - 13:56
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Memleket Gezileri” kapsamında Tunceli’ye gitti

Havaalanı çıkışında basın mensuplarına kısa bir değerlendirmede bulunan Akşener, “Elazığ ile kısa bir değerlendirme yapmam zor, Elazığ ile ilgili pek çok övgülü cümle kurmam lazım. Bugün Elazığ’ya gelmedim, Tunceli gezeceğim ama biliyorsunuz ben tüm ülkeyi geziyorum. Esnafla, çiftçiyle bir araya geliyorum” dedi.

İLK DURAK PERTEK KALESİ

İYİ Parti Genel Başkanı Elazığ Havaalanı’ndan Tunceli’de bulunan Pertek Kalesi’ni ziyaret etti. Feribotla kalenin etrafını gezen Akşener, Pertek Kalesi hakkında bilgi aldı

“ÇOCUKLARIMA YEMEK ALAMIYORUM”

Kale ziyaretinin ardından Tunceli’nin Pertek ilçesine gelen Akşener’i çok sayıda vatandaş coşkuyla karşıladı. Hayvancılıkla uğraşan bir vatandaş, “Ben hayvancılık yapıyorum, bizi sanayiciye muhtaç ettiler, gübre oldu 280 lira, yem oldu 160 lira. Bu şartlarla gelsinler kendileri hayvancılık yapsınlar. Ya bize sahip çıkacaklar ya da biz bu işi bırakacağız. Zam geliyordu ama para kazanıyordu, şimdi çocuklarıma yemek alamıyorum” diyerek iktidara sitem etti.

“MERAL AKŞENER’DEN YAMUK ÇIKMAZ”

Tunceli’nin Pertek ilçesinde konuşma yapan Akşener, bir muhtarla arasında geçen diyaloğu paylaştı. Muhtarın kendisine “Millet İttifakı’nı lütfen bozmayın” demesi üzerine Akşener, “Meral Akşener’den yamuk çıkmaz. Sizin adınıza mücadele ediyorum, etmeye de devam edeceğim. Ağaların sinirini çok bozdum biliyorum, bozmaya da devam edeceğim” diye cevap verdiğini belirtti.

Akşener şöyle konuştu;

“20 Ocak 2020’den bu yana gezmemin sebebi; milletin tekrar veli nimet olmasını sağlamak. Vatandaşı sürekli bir kalıplara sokarak ayırdılar. Çiftçiyle, tableti olmayan çocukla, tencere kaynatamayan kadınla, besiciyle, esnafla, vatandaşla karşılarsın. Onlarla konuşarak dertlerini öğrenirsin. Esnaf bu ülkenin en önemli bel kemiğidir. En büyük istihdamı sağlarlar. O esnaf bana vatandaşın durumunu öğretti. Öğrendiklerimi kamu oyuyla paylaştım. Peşini bırakmadım. Esnafa faizsiz, 1 yıl geri ödemesiz para verilmelidir dedik, her aileye 500 lira verin dedik, elektrik pahalı dedik… Bu dediklerimizi önce duymadılar sonra gerçekler konuşulunca duydular. Belediye başkanımız, il, ilçe başkanlarımızın sorunların hepsini anlattı. Siyasi rekabet olursa vatandaş kazanır. Patron da efendi de millettir. Biz bunu birlikte başaracağız, göreceksiniz. Bir muhtar dedi ki “Millet İttifakı’nı bozmayın” Meral Akşener’den yamuk çıkmaz. Sizin adınıza mücadele ediyorum, etmeye de devam edeceğim.”  

Muhabir/Editör:Hamdi Usta