SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Oy verme sistemi değişecek mi? AK Parti 'Zarfsız oy kullanma'yı önerecek

Oy verme sistemi değişecek mi? AK Parti 'Zarfsız oy kullanma'yı önerecek

15 Ekim 2021 Cuma - 12:31




AK Parti 2023 seçimlerinde uygulanmak üzere Seçim ve Siyasi Partiler Yasası değişikliğine gitmeyi hedefliyor. Bu kapsamda AKP'de oy verme sisteminin değişmesi de tartışılıyor





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kötü giden ekonominin neticesinde muhalefetin tüm taleplerine rağmen seçimleri 2023’de yapmayı planlıyor. Bu süre zarfında Seçim ve Siyasi Partiler Yasası değişikliği ile ilgili çalışmasını sürdüren AKP oy verme işlemiyle ilgili dee ciddi değişiklikler yapacağa benziyor.

AKP’de teknolojik gelişmelere göre oy verme sisteminin de gözden geçirilmesi de tartışılırken bu doğrultuda öne çıkan görüş ise oy pusulalarının konulduğu zarfın kaldırılması oluşturuyor.

AKP'li bir kaynak, zarfsız oy kullanmak için yasal değişiklik gerektiğini ve konuyu Yüksek Seçim Kurulu (YSK) gündemine getireceklerini belirterek, "Türkiye oy zarfı kullanan iki ülkeden birisi. Bu, birçok soruna yol açıyor. Bunu Yüksek Seçim Kurulu'na da, muhalefete de önermeyi düşünüyoruz" dedi.

AKP'de teknolojik gelişmelere göre oy verme sistemi ve araçlarına ilişkin yenilemeye gidilmesi tartışılıyor.

2023 seçimleri için olmasa da, ilerleyen yıllar için "elektronik oy kullanma" ve Türkiye'nin tamamen "çipli" kimlik kartlarına geçmesi sonrası "parmak iziyle oy kullanma" seçenekleri değerlendiriliyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap