A+ A-
Yorum
10

Özgür Özel: Değişim kazandı

Yayın Tarihi: 27.08.2024 - 14:48
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Geçen sene bugünlerde 14 ve 28 Mayıs'ta hepimizi çok üzen, kahreden, bütün memlekette duygusal çöküntü yaratan o sonuçtan sonra bitmedi, böyle olmamalı dedik" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "CHP değişirse Türkiye değişir. O değişimi kişilerin değişimi olarak tarif etmedik. Haksızlık olurdu, vefasızlık olurdu." değerlendirmesini yaptı. 

Özel,  CHP İstanbul İl Danışma Kurulu toplantısında konuşuyor. Özel'in konuşmasından başlıklar şöyle: 

-Siyasi partiler, parti içi demokrasi olmadan olmaz. CHP'ni 101. kuruluş yıl dönümünü 9 Eylül'de kutlayacağız. 

-Biz biriz, beraberiz, hep birlikte bu ülkeyi yönetmeye geliyoruz. Geçen sene bugünlerde 14 ve 28 Mayıs'ta hepimizi çok üzen, kahreden, bütün memlekette duygusal çöküntü yaratan o sonuçtan sonra bitmedi, böyle olmamalı dedik. Başarabiliriz dedik. Yeniden umudu örgütleyebiliriz. 

 

-CHP değişirse Türkiye değişir. O değişimi kişilerin değişimi olarak tarif etmedik. Haksızlık olurdu, vefasızlık olurdu. 


-31 Mart'ta CHP Türkiye'nin birinci partisi oldu. O gün değişenler değişmeyenler yarışmış, değişim kazanmıştır. O gün eski ile yeni yarışmış, yeni kazanmıştır. 

-Millet ve milletin adayları kazanmıştır. Millet kendisine istikamet dayatılırsa yeni kararı verir. İşte hu ön sıralarda o yeni kararın temsilcileri, İstanbul'un başarılı yerel yöneticileri oturuyor. Onlarla gurur duyuyoruz. 

-Ankara Bildirgesi hazırlayacağız.

-Tüzük kurultayımız 4 Eylül'de başlayacak. Tüzüğümüzün son şeklini vereceğiz. 10 Nisan'dan bu yana mahallelerden, ilçelerden, illerden, STK'lardan, akademiden katkılar alıyoruz. Bir metnin iyi olması için ortak akılla yürütülmesi gerekir. 

Etiketler