SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Özgür Özel'dan Erdoğan'a: Anayasa’yı kişiye uydurdunuz!

Özgür Özel'dan Erdoğan'a: Anayasa’yı kişiye uydurdunuz!

20 Ocak 2023 Cuma - 10:35




CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, anayasa değişikliği teklifinin görüşüldüğü TBMM Anayasa Komisyonunda, konuşarak hükumeti eleştirdi.





AKP, MHP ve BBP’nin başörtüsüne ilişkin anayasa değişikliği teklifi, TBMM Anayasa Komisyonu’nda görüşülüyor. Komisyonun bugünkü toplantısında söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, teklife TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un da imza atmasını eleştirdi.

Özel kürsüde yaptığı konuşmada “Bir grup başkanvekili olarak özellikle üzerinde durduğum bir itiraz noktası var. Metnin imza sahiplerinden birine itirazım var, Meclis Başkanı’nın imzasına. Sayın Şentop, bu eleştirildiğinde, ilk karşı argüman olarak, ‘Yassıada teklifine de imza attım, eleştirmemişlerdi’ dedi. Eleştirmiştim. Meclis Başkanlarının hiçbir şartta imza atmamaları, oylarının rengini belli etmemeleri ve yönettikleri oturumları ve yönetmedikleri oturumlar dahi, -yönettiği oturuma ilişkin kısıtlama Meclis Başkanvekillerine aittir- yönetmedikleri oturumda da mutlak bir tarafsızlık içinde olmalı ve oy hakkının olmadığı bir süreci yaşadım. Bunu anlatmış ve itiraz etmiştim" dedi.

Özel daha sonra ise şöyle konuştu

“ANAYASA’YA UYMAYAN CUMHURBAŞKANI”

Bir Anayasa vardı, ona uymayan bir Cumhurbaşkanı vardı. ‘O Anayasa’yı kişiye uyduracağız dediniz’, yaptınız. Her doğana yapılması gereken metni Erdoğan’a göre yaptınız diye eleştirdik. Ama bu bir vaka ve gerçek. Türkiye’de anayasayı tanımayan, anayasa kendine göre değiştirilen, değiştirilmesine rağmen de mevcut Anayasa’yı halen daha tanımayan, birçok yönüyle ihlal eden bir anlayış ile karşı karşıyayız.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap