SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Selçuk Özdağ'dan yargı tepkisi: Bir dolandırıcı için iki nota verdiniz

Selçuk Özdağ'dan yargı tepkisi: Bir dolandırıcı için iki nota verdiniz

28 Ekim 2021 Perşembe - 13:23




Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, 15 Temmuz sonrasında yargının bağımsızlığının zarar görüdüğünü söyledi.





Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Kanal42'de Muhammed Okur'un sunduğu Reaksiyon programında "Yargının 15 Temmuz sonrasında, siyasi irade tarafından korkutulduğunu tahmin ediyoruz" dedi

YARGI BAĞIMSIZLIĞI ÜZERİNDEN REZA ZARRAB TEPKİSİ

Özdağ, şu şekilde konuştu:

"Bu yargının 15 Temmuz sonrasında zaman zaman siyasi irade tarafından korkutulduğunu tahmin ediyoruz. Büyükelçiler şunu söylüyor 'siz AİHM kararlarına uyun.' Elbetteki bunu söylerken daha dikkatli bir dil kullanmaları gerekmektedir. Fakat siz Reza Zarrab yargılanırken ne yaptınız iki tane nota verdiniz. Ve bu adam dolandırıcı olarak yargılanmaktadır. Bir dolandırıcı yargılanırken siz iki tane nota verdiniz, başkalarının yargısına neden müdahale ettiniz. Amerikalı rahip Brunson davasında 'can bu bedende durdukça hiç kimse bu şahsı buradan alamaz' diyerek yargının üzerine neden kendinizi koyuyorsunuz? Sonrada rahip Brunson'ı aldılar."

Rahip Brunson'ın ABD'ye teslim edilmesi üzerinden Türkiye'de yargı bağımsızlığı konusunda dikkat çeken eleştiriler getiren Özdağ, sözlerine şöyle devam etti:


"Benim yargım bağımsızdır. objektiftir, bilgiler belgeler oradadır. Bu karar evrensel hukuk kurallarına uygundur, AİHM kararlarına uygundur, Avrupa Parlamentosu kararlarına uygundur. Dünyadaki tüm hukukçuları davet ediyorum' desene. Ardından diyorsunuz ki ' Meral Hanım, dokunulmazlığınız yok tutuklarız' diyorsunuz 'Kılıçdaroğlu dokunulmazlığınızı kaldırırız seni de yargılarız' diyorsunuz. Bu sözlerle yargının yerine kendinizi koyuyorsunuz. Bunlar doğru şeyler değil. Sizinkiler doğru değilse onlarınkıler de doğru değil. Eğer sizinkiler doğru ise onlarınki de doğru. Türkiye altına imza attığı imza attığı tüm sözleşmelere uymalıdır. Devlet Bahçeli 'Anayasa Mahkemesi kapatılsın' diyor. Anayasa Mahkemesi'nin görevi nedir: Meclis'ten çıkardığınız yasaların anayasaya uygunluğunu tartışır. Ayrıca AİHM'e parasını verir çıkarız diyorlar, kararları uygulamayız diyorlar. Sayın Erdoğan siz geçmişte AİHM'e gitmediniz mi? AİHM'den medet umdunuz."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap