SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Son seçim anketinde tablo tersine döndü! Bu sonuçlar çok konuşulur

Son seçim anketinde tablo tersine döndü! Bu sonuçlar çok konuşulur

23 Temmuz 2024 Salı - 10:54




CHP lideri Özgür Özel erken seçimi gündeme getirmeye devam ederken bazı anket sonuçlarını da açıklamıştı. Bu sırada MAK Araştırma'nın temmuz ayı seçim anketi sonuçları ortaya çıktı.





AK Parti ile CHP'nin ilk iki sırayı paylaştığı ankette iki parti arasındaki fark bıçaksırtı. Seçmenlerin 14 Mayıs 2023'teki tercihleri de soruldu; bu tercihler dikkate alındığında da Temmuz 2024'te iki partinin de oylarında büyük değişim olduğu görüldü.

Son seçim anketinden gelen sonuçlar ilgi çekti. MAK Araştırma'nın anketinde, 31 Mart yerel seçimlerinde olduğu gibi, CHP birinci sıraya yerleşti, AK Parti ikinci sıraya düştü, Yeniden Refah Partisi de oy oranıyla dikkat çekti.

ÖZEL: ANKETLERDE KEYFİMİZ YERİNDE

CHP Genel Başkanı Özel, geçtiğimiz gün Sözcü TV'de katıldığı canlı yayında son yapılan anketlere değinerek, "Anketlerde keyfimiz yerinde. 

Bizi 34, AKP'yi 32, 31 ölçen, bizi 31, AK Parti'yi 29 ölçen de var. Bir tane ankette 29 ile 28 de gördüm. Tabii bunda kararsızlar da var, bakalım kararsızlar nasıl bir yönelimde olacak. Son yerel seçimde güzel bir karar verdiler. Biz anketlerde birinci parti olmayı sürdürmeyi istiyoruz ama şunu söyleyeyim seçim zamanına gelmeden hiçbir şey belli olmuyor. Biz son kurultayda partiyi yüzde 14-16 bandında aldık, 38'le seçimi sonuçlandırdık. Önemli olan süreçleri iyi yönetmek." değerlendirmesinde bulunmuştu.

6 BİN 150 KİŞİ KATILDI

MAK Araştırma'nın Temmuz 2024 anketini Sözcü yazarı Aytunç Erkin köşesine taşıdı. Erkin'in aktardığına göre anket 6 bin 150 kişiyle yüz yüze görüşülerek gerçekleştirildi.


14 MAYIS'TA 10 PUANLIK FARK

Katılımcılara "14 Mayıs 2023’te kime oy verdiniz?” sorusu yöneltildiğinde gelen yanıtlar şöyle oldu:

CHP İLE AK PARTİ ARASINDA FARK BIÇAKSIRTI

Katılımcılar "yarın seçim olması durumunda kime oy verecekleri" sorusuna yanıt verdiğinde, kararsızlar dağıtıldıktan sonra ortaya çıkan tablo şöyle oldu:

CHP yüzde 31.2
AK Parti yüzde 30
MHP yüzde 8.6
DEM Parti yüzde 8.6
YRP yüzde 7.5
İYİ Parti yüzde 6.4
Zafer Partisi yüzde 2.2
TİP yüzde 1.1
Saadet yüzde 1.1
DEVA yüzde 1.1
Diğer partiler 2.2.

TERCİHİNİ DEĞİŞTİRME EĞİLİMİNDEKİ SEÇMENLER

Öte yandan "14 Mayıs 2023’te oy verdiğim siyasi partiden farklı partiye oy vereceğim" diyenlerin oranı ise yüzde 31 çıktı.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap