SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Soylu mu, Nebati mi? AKP'nin en çok konuşulan bakanı belli oldu!

Soylu mu, Nebati mi? AKP'nin en çok konuşulan bakanı belli oldu!

16 Mayıs 2022 Pazartesi - 13:57




Medya ombudsmanı Faruk Bildirici köşe yazısında AK Parti'nin en medyatik bakanını açıkladı. İçişleri Bakanı Soylu, Hazine Bakanı Nebati'nin de olduğu listede ilk sırada yer alan bakan dikkat çekti.





AK Parti hükümetinin en medyatik bakanı belli oldu. Medya ombudsmanı Faruk Bildirici bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanlığı kabinesinin çok konuşulan bakanlarını inceledi.

En çok konuşulan, haklarında en fazla yazı yazılan, haber yapılan isimleri kuşkusuz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati olduğunu belirten Bildirici, yazılanların ve söylenenlerin çoğunun, olumsuzluklar, eleştiriler ve suçlamalar olduğunu vurguladı.

AK Parti kabinesinin en medyatik bakanını açıklayan Bildirici şu ifadeleri kullandı:

"Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise onlardan farklı. Hemen her adımıyla yaygın medyanın gündemine giren, faaliyetlerine ve sözlerine geniş yer ayrılan Akar hakkında eleştirel haber de pek yazılmıyor. Medyanın asıl gözdesi Akar. Başka bir deyişle “Kabinenin en medyatik bakanı”.

Bazen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta başlattığı “Pençe-Kilit Operasyonu” nedeniyle askeri karargâhta görüntü verip açıklama yapıyor; bazen de bir askeri tatbikatta ya da bir sınır karakolunda konuşuyor. Çoğu zaman da hâlâ Genelkurmay Başkanı gibi davranıyor, eski Milli Savunma Bakanları ile kıyaslanmayacak kadar farklı bir profil çiziyor.


Akar’ın bu kadar medyatik olmasının nedenlerinden biri gazetecilerle sık sık (bazen açık bazen off the record yani kayıt dışı) toplu görüşmelerde bulunması, seçtiği yazarları gezilere götürüp özel demeçler vermesi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da gazetecileri gezilerine davet ediyor. Ama hiçbiri Akar kadar özel önem atfetmiyor medya ile ilişkilere ve gazeteci davetlerine.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’nin tüm sözcüleri gibi Hulusi Akar da gazetecilerle buluşmalarında eleştiren, sorgulayan, didikleyen sorularla karşılaşmıyor. Hulusi Akar’ın bir de medya ile kurduğu ilişki ve özel söyleşilerin katkısı olunca yanlışı, eksiği olmayan, görev alanındaki tüm sorunları çözmüş bir bakan gibi sunuluyor kamuoyuna.

Gazetecilik de araç oluyor bu çabasına..."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap