A+ A-
Yorum
10

65 yaşında depremzede çocuklar için koşacak!

Yayın Tarihi: 05.09.2024 - 12:29
Türkiye'nin ilk kadın ultra maraton koşucusu olan 65 yaşındaki Bakiye Duran, Kalyon Vakfı desteğiyle 12-22 Eylül tarihleri arasında Güney Afrika’da düzenlenecek olan 250 kilometrelik “Kalahari Augrabies Ekstrem Maratonu”nda depremzede çocukların eğitimine destek için koşacak.
Kaynak:MİLLİYET

Bakiye Duran bugüne kadar, İsviçre Alpleri'nden Karpat Dağları'na, Abu Dabi Çölü'nden Şili Patagonya’ya dünya çapında düzenlenen ultra maratonlarda çeşitli dereceler aldı.

Bakiye Duran’ın bu maratona katılımının sadece kişisel bir başarı değil; aynı zamanda sosyal bir sorumluluk olduğuna dikkat çeken Kalyon Holding Sosyal ve Kültürel İşler Komitesi Başkanı Reyhan Kalyoncu, şöyle konuştu:

 “Sayın Duran’ın çöl şartlarında bir hafta boyunca bu güç mücadeleye katılarak depremden etkilenen köy okullarındaki öğrencilere dikkat çekme çabası, bizim için büyük anlam taşıyor. Onun azmi ve kararlılığına duyduğumuz saygıyla bu farkındalık koşusunu destekliyoruz. Bu proje kapsamında, Adıyaman’daki Oluklu ve Ahmet Hoca köylerindeki öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak adına harekete geçtik. Kalyon Vakfı olarak, Bakiye Duran ile el ele vererek zor şartlarda eğitim hayatına devam eden bu çocuklara umut olmayı sürdüreceğiz. Biz ‘İyilik Sahada’ ilkemizle hareket ediyor ve Kalyon Holding çalışanlarının gönüllü olarak kurduğu KalyonBiz ekibiyle ihtiyaç duyulan her yerde varlık gösteriyoruz. Bu çerçevede 6 Şubat depreminden bu yana gerek kurduğumuz konteyner kentlere gerek bölgedeki köy okullarına desteğimizi sürdürüyoruz. Eğitim yolunda karşılaşılan zorlukların farkındayız ve bu alanda her türlü desteğe hazırız.”

Koşulması imkânsız gibi görünen 250 kilometrelik vahşi çöl yarışlarını geçerek ülkemizde rol model olmayı hedeflediğini söyleyen Bakiye Duran ise, “Çöl yarışları kendine yeterlilik yarışlarıdır. Bir hafta boyunca sadece su desteği alarak, tüm ihtiyaçlarımızı sırt çantalarımızda taşıyarak, minimum düzeyde beslenerek hayatta kalmayı başarmak için çöl yarışlarını koşuyoruz. Başarıda devamlılığın her yaşta sürdürülebilir olduğunu ve istersek, azim ve dayanıklılıkla en zor yarışları bile koşabileceğimizi günümüz insanına göstermek, gelecek nesillere de örnek olmak istiyorum. Amacım ultra maraton koşarak iyilik ve sosyal sorumluluk projelerinde bir akım geliştirmek. Bu sebeple hiç kimsenin koşamadığı vahşi coğrafyalarda zor yarışları koşarak deneyim kazanmak istiyorum. Gelecek hedeflerim arasında; Arizona Utah Çölü, Everest Ultra Maratonu, Kuzey Kutbu Buz Maratonu gibi zorlu yarışlar bulunuyor.  Kalahari Maratonu’nda bana verdiği destek için Kalyon Vakfı’na çok teşekkür ediyor, birlikte güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

Etiketler