SON DAKİKA



Haber > Spor > 96. Gazi Koşusu'nun kazananı Secret Power ve Özcan Yıldırım oldu

96. Gazi Koşusu'nun kazananı Secret Power ve Özcan Yıldırım oldu

26 Haziran 2022 Pazar - 17:31




Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen Gazi Koşusu'nda 96. yıl heyecanı yaşandı. Veliefendi Hipodromu'nda koşulan yarışta, 19'u erken, 3'ü dişi 22 safkan Türk atçılık tarihine geçmek için piste çıktı. Bu yılki birincilik ikramiyesi 2.5 milyon TL olarak belirlenen yarışı Ahmet Korkmaz'ın sahibi olduğu Secret Power, jokeyi Özcan Yıldırım ile kazandı.





96. Gazi Koşusu'nu Ahmet Korkmaz'ın sahibi olduğu Secret Power, jokeyi Özcan Yıldırım ile kazandı. Sanatçı Işın Karaca’nın atı Mucize Kız ikinci oldu.

Gazi Koşuları’ndaki en iyi derece 2.26.22 ile 1996 yılından bu yana Özdemir Atman’ın Bold Pilot isimli safkanına aitti. Gazi Koşusu'nu en fazla kazanma başarısını gösteren eküri toplam 13 kez ile Eliyeşil Ekürisi'dir. Mümin Çılgın toplam 9 kez kazanarak Gazi Kupası’nı en fazla kaldıran jokey olmuştur.

Ulu Önder MustafaKemal Atatürk adına 1927 yılından beri aralıksız olarak düzenlenen Gazi Koşusu bugün saat 17.15’ten itibaren Demirören Medya bünyesinde yer alan Kanal D, CNN Türk, D-Smart ve TAY TV’den canlı yayınlandı.

Son 7 yıldır üst üste Gazi Koşusunu kazanan Ahmet Çelik, organizasyonda Demirören Haber Ajansı’na (DHA) özel açıklamalarda bulunmuştu. Yarışta Zala Bey isimli safkan ile piste çıkan Çelik, “Her yarış heyecanlı ama Gazi Koşusu bambaşka bir heyecan. Çok farklı bir ortam var. Gazi Koşusu bittiğinde öbür gün yine biz bir sonraki Gazi Koşusunu düşünüyoruz. O kadar önemli bizim için. Her jokeyin hayalinde Gazi Koşusunda at binmek vardır. Bize 7 sefer üst üste kazanmak nasip oldu. Bu sene de bir aksilik olmaz ise şanslı isimlerin arasındayız. Rakiplerimiz de iyi” diye konuştu.

Yarışan jokeyler ve atlar şöyle:


96. Gazi Koşusunun kazananı Secret Power ve Özcan Yıldırım oldu

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap