SON DAKİKA



Haber > Spor > Andrea Trinchieri'nin Atatürk açıklamaları

Andrea Trinchieri'nin Atatürk açıklamaları

29 Haziran 2020 Pazartesi - 16:20




Fenerbahçe'de Zeljko Obradovic ile yolların ayrılmasının ardından gözler yönetime ve yeni hocanın kim olacağına çevrildi.





Zeljko Obradovic'in ayrılık kararının almasının ardından Fenerbahçe Beko'nun başına kimin geçeceği merak konusu oldu. Fenerbahçe'de ilk olarak Sarunas Jasikevicius ismi ön plana çıkarken Sırbistan'dan sarı lacivertli takım için Andrea Trinchieri açıklaması geldi.

Partizan Başkanı Ostoja Mijailovic, "Trinchieri'yi takımda tutmak istiyoruz ancak ne yazık ki finansal olarak zorlu günlerden geçiyoruz." açıklamasını yaparken Sırp basını Trinchieri'nin Fenerbahçe'ye gideceğini belirtti. 51 yaşında olan ve İtalya'nın en başarılı koçları arasında gösterilen Andrea Trinchieri, Atatürk hakkında söylediği övgü dolu sözlerle gündem olmuştu. Andrea Trinchieri'nin isminin Fenerbahçe ile geçmesinin ardından o sözler tekrar akıllara geldi...

İtalyan koç, Atatürk hakkında şu sözleri kullanmıştı;

Annem bana hep Atatürk’ü anlatırdı. Sekiz-dokuz yaşındayken Atatürk’ü anlatırdı. 40 yıldır tanıyorum onu. Bana ülkede modernizasyonun inanılmaz olduğunu anlattı. Türkiye çok büyük bir ülke. İnanılmaz bir gücü var. Kaç milyon insan var? 80 milyon! Çok büyük ülke...

Sonrasında Atatürk'ü okumaya ve izlemeye başladım. Atatürk’ün bu ülke için yaptıklarını kimse ortadan kaldıramaz. Ben tarihi çok severim ve geçen yüz yıldaki savaşlar hakkında çok kitap okurum. Türkiye’de olanları çok iyi bilirim. Atatürk iki savaş arasında bir dönemdeydi. Tüm Avrupa için inanılmaz zor bir dönemdi. Yani bana inanın, orada olmamama rağmen söylüyorum. Onun yaptıklarını şimdi kim yapabilir? Kimse. Hiçbir ülkede.


Beğendim
2
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap