SON DAKİKA



Haber > Spor > Antalyaspor'un yıldızı açıkladı! ''Nwakaeme'ye bayılıyorum''

Antalyaspor'un yıldızı açıkladı! ''Nwakaeme'ye bayılıyorum''

01 Mart 2021 Pazartesi - 13:50




Antalyaspor'un genç yıldızı Gökdeniz Bayrakdar, Tam Saha'ya birbirinden özel açıklamalarda bulundu.





Antalyaspor'un genç yıldızı Gökdeniz Bayrakdar, kendisiyle ilgili merak edilenleri Tam Saha'ya anlattı. İşte o röportaj...

Trabzon kökenli bir ailenin Kocaeli doğumlu en küçük oğlu. İsmini, Trabzonspor'un eski yıldızı Gökdeniz Karadeniz'den aldı. Kocaelispor'un transfer yasağının da etkisiyle 16 yaşında 3. Lig'de forma giyerken, üç sezonda giderek yükselen performansıyla parmakla gösterilmeye başladı. Henüz 20 yaşında Antalyaspor'un sağ kulvarını parselledi ve hem yeteneği hem de genç yaşına rağmen üstün fizik gücüyle Süper Lig'in değerli oyuncuları arasına girmeyi başardı. İki hedefinden birisi A Millî Takım, diğeri ise Bundesliga.

23 Kasım 2001 Kocaeli, Kandıra doğumlusun. Futbol öncesi dönemini konuşarak başlayalım. Aslen nerelisiniz? Nasıl bir çocukluk geçirdin? Anneni, babanı, varsa kardeşlerini tanıyabilir miyiz?

Öncelikle benimle bu söyleşiyi gerçekleştirme fikriniz nedeniyle sizlere teşekkür etmek isterim. Ailem Trabzon'un Akçaabat ilçesinden. Fakat ben doğma büyüme Kocaeli Kandıralıyım. Annem ev hanımı, babamın marketi var. Babam ve iki ağabeyim maketimizi işletiyorlar. Ağabeylerimden biri 25, diğeri 23 yaşında. Kendimi bildim bileli hep mutlu bir aile yaşantım ve çocukluğum oldu. Çocukluğumla ilgili kötü hiçbir anım yok. Her anı tekrar yaşamak isteyeceğiniz kadar güzeldi.

Gökdeniz ismi nereden geliyor?


Az önce de belirttiğim gibi, biz Trabzonluyuz. Amcamlar koyu Trabzonspor taraftarıdır. Doğar doğmaz ismimin Gökdeniz olmasına karar vermişler. Trabzonspor'daki Gökdeniz Karadeniz'in hayranı oldukları için adımı Gökdeniz koymuşlar. Yıllar sonra, adımın esinlenildiği Gökdeniz Karadeniz'le tanışma fırsatım da oldu. Benim için unutulmaz bir buluşmaydı.

Eğitim hayatın hakkında da bilgi alabilir miyiz? Hangi okulları bitirdin ya da halen okuyor musun?

Eğitim hayatım pek kolay geçmedi. Çocukluktan itibaren futbola başladığım için derslerimde çok başarılı olamıyordum. Futbola olan yeteneğimi bildikleri için hocalarım da benim futbol aşkıma saygı duydular. 10'uncu sınıfa kadar okudum. Profesyonel olduğum için 11'inci sınıftan itibaren açıktan okumaya devam ediyorum. Eğitimim biraz aksadı ama okulumu mutlaka bitireceğim.

Futbola ilgin nasıl başladı? Futbol topuyla nasıl tanıştın? Başka sporlar da yaptın mı?

Her çocuk gibi sokakta oynayarak futbola ilgi duymaya başladım. Her boş vaktimizde dışarıya çıkıp futbol oynardık. Bu bizim için büyük keyif ve eğlence kaynağıydı. Tabiî ki o zaman futbolcu olma gibi bir hayaliniz olmuyor. Sadece tatillerde, boş vakitlerinizde keyif aldığınız bir oyun gibi geliyor.


Sendeki futbol yeteneğini ilk kim keşfetti?

Bir gün bizim bahçede top oynuyorduk. Sol ayağımla güzel ve sert bir şut çektim. Babam beni izlemiş. Yeniden şut çekmemi istemiş, yine güzel bir vuruş yapmışım. Sanırım 7-8 yaşlarımdaydım. Babam bir yıl sonra Kandıra'da bir futbol okuluna yazdırdı beni. Yani beni keşfeden babam, futbola adım attığım ilk yer de 9 yaşında başladığım Kandıra'daki futbol okulu oldu.

Kocaelispor'a transferine kadar neler yaptın?

Kocaeli Yenişehir'de futbol okuluna başladığımda Necmi Tükel Hocam vardı. Sonra kendisi Kocaeli'ne taşındı. Yenişehir'deki futbol okulu da dağıldı. Ben iki yıl yine Kocaeli'ndeki futbol okuluna devam ettim. Babam her gün arabayla beni köyden Kocaeli'ne futbol okuluna götürüp getiriyordu. İki yıl Kocaeli Yenişehir'de oynadım. Kocaeli Yenişehir dağılınca da Kandıra Gençlerbirliği'ne geçtim. Burada da Hüseyin Akın Hocam vardı. İki yıl da burada forma giydim. Ardından Kocaelispor'un seçmelerine katıldım. Bir yıl altyapıda oynadıktan sonra ertesi yıl profesyonel oldum.

Eylül 2016'da Kocaelispor'a transfer oluyor ve bir sene sonra da profesyonel sözleşmeye imza atıyorsun. Kocaelispor'a transferin nasıl gerçekleşti?


Kocaelispor'da seçmelere katıldım. Üç idmana gittim, direkt seçtiler beni. O sene benim şansıma Akademi Ligi başladı. Rakiplerimiz arasında altyapısı güçlü olan Fenerbahçe, Kasımpaşa gibi İstanbul takımları da vardı. Akademi Ligi'nde takım iyi gitmedi ama ben 16 gol atarak dikkatleri çektim. Hatta Fenerbahçe beni transfer etmek istedi. Ancak Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz beni Fenerbahçe'ye vermedi ve profesyonel imza attırdı. Çünkü Kocaelispor'da transfer yasağı vardı ve takımda kalmam gerektiğine inandılar. Yasak nedeniyle ilk profesyonel olduğum sene şans buldum ve iyi değerlendirdiğime inanıyorum.

Ligimizde ve dünyada beğendiğin oyuncular kimler?

Çok sayıda, dünya çapında yetenekli oyuncu var. Mutlaka tek bir futbolcu söylemem gerekirse Cristiano Ronaldo diyebilirim. Yeteneklerinden çok beni asıl ilgilendiren, disiplini. Hiç taviz vermiyor ve yaşı ilerlemesine rağmen aynı diri görüntüsünü, disiplini sayesinde sahaya yansıtabiliyor. Türkiye'de ise izlerken keyif aldığım isim Anthony Nwakaeme. Çalım yeteneğine bayılıyorum.

Beğendim
2
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap