SON DAKİKA



Haber > Spor > Avrupa'nın en büyüğü İspanya!

Avrupa'nın en büyüğü İspanya!

15 Temmuz 2024 Pazartesi - 08:59




Avrupa Şampiyonası finalinde İspanya ile İngiltere karşı karşıya geldi. Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan maçı İspanya 2-1 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.





Karşılaşmanın ilk yarısında her iki takımda etkili bir atak geliştiremedi ve ilk devre golsüz eşitlikle sonuçlandı.

İlk yarıda sakatlanan Rodri, İspanya'da ikinci yarının başında oyundan alındı ve yerini Zubimendi'ye bıraktı.

İSPANYA İKİNCİ YARIYA HIZLI BAŞLADI




Karşılaşmanın ikinci yarısına İspanya çok hızlı başladı. Yamal sağ kanattan getirdiği topta sol kanada pasında Nico Williams'ı gördü. Topu alan Nico Williams, ceza sahası içinde düzgün bir vuruşla kaleciyi çaresiz bıraktı ve takımını öne geçirdi.

İNGİLTERE PALMER İLE SEVİNDİ




Geriye düşen İngiltere, beraberlik golü için baskısını artırdı. Rakip kaleye yüklenen İngilizler golü sonradan oyuna giren Cole Palmer ile buldu. Palmer, karşılaşman 73. dakikasında ceza sahası dışından düzgün bir vuruşla topu ağlara yollayarak skora dengeyi getirdi.

SON SÖZ OYARZABAL'DAN

Maçta son sözü Oyarzabal söyledi. Karşılaşmanın 86. dakikasında hızlı çıkan İspanya'dan Oyarzabal'dan topu alan Cucurella, tekrar Oyarzabal'a pasını çevirdi. Ceza sahası içinde topu alan Oyarzabal tek vuruşla topu ağlara yolladı.




İSPANYA TARİHE GEÇTİ

Karşılaşmanın geri kalanında İngiltere üst üste pozisyonlar bulsa da golü bulamadı ve İspanya maçı kazanarak 1964, 2008 ve 2012 yıllarının ardından dördüncü kez Avrupa'nın en büyüğü oldu. İspanya ayrıca Avrupa Şampiyonası'nı tarihte en çok kazanan takım olmayı da başardı.




YAMAL TARİHE GEÇTİ

İspanyol futbolcu Lamine Yamal, Avrupa Şampiyonası tarihinde finalde oynayan en genç futbolcu rekorunu kırdı.

MAÇTAN DAKİKALAR




45+1. dakikada Rice'ın İspanya yarı alanının ortalarında sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta savunmadan seken top, ceza sahası sol çaprazındaki Foden'ın önünde kaldı. Bu oyuncunun şutunda, kaleci Unai Simon direk dibinde topu kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçti. İlk 45 dakikada meşin yuvarlak büyük oranda İspanya'nın ayağında kalırken 45+1. dakikada İngiltere'nin duran toptan bulduğu pozisyon haricinde önemli bir gol girişimi olmadı.

47. dakikada İspanya öne geçti. Sağ kanatta buluştuğu topla ceza yayına kadar sokulan Yamal, pasını ceza sahası sol çaprazındaki Williams'a aktardı. Bu oyuncunun yerden vuruşunda, meşin yuvarlak uzak direğin dibinden ağlarla buluştu: 1-0.

49. dakikada Williams'ın pasıyla penaltı noktası civarında buluşan Olmo'nun şutunda top yandan auta gitti.

56. dakikada Williams'ın ceza yayının gerisinden şutunda top az farkla yandan auta çıktı.

64. dakikada Bellingham'ın yay içinden sert şutunda top kalenin yanından oyun alanı dışına gitti.

66. dakikada Olmo'nun pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Yamal'ın yerden uzak köşeye şutunda kaleci Pickford uzanarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.

73. dakikada İngiltere beraberliği yakaladı. Sağ kanatta buluştuğu topla ceza sahasına giren Saka, pasını altıpas önündeki Bellingham'a aktardı. Kaleye sırtı dönük olan bu oyuncu, meşin yuvarlağı ceza sahası dışındaki Palmer'ın önüne bıraktı. Ceza yayının sağındaki Palmer, yerden düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı: 1-1.

82. dakikada ceza sahası sağ çaprazından Yamal'ın karşı karşıya şutunda kaleci Pickford sağına uzanarak topun ağlara gitmesini önledi.

86. dakikada İspanya bir kez daha öne geçti. Cucurella'nın soldan altıpas gerisine gönderdiği topa kayarak dokunan Oyarzabal, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-1.

89. dakikada İngiltere gole çok yaklaştı. Sağdan kullanılan kornerde Rice'ın kafayla vurduğu topu kaleci Unai Simon çizgi üzerinde çıkardı. Altıpas gerisine yükselen topa bu kez Guehi kafa vuruşunu yaptı. Bu kez çizgi üzerindeki Olmo kafayla topun ağlara girmesine engel oldu. Dönen topta şansını Rice bir kez daha denedi ancak meşin yuvarlak auta gitti.

Stat: Berlin Olimpiyat

Hakemler: François Letexier, Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni (Fransa)

İspanya: Unai Simon, Carvajal, Le Normand (Dk. 83 Nacho), Laporte, Cucurella, Rodri (Dk. 46 Zubimendi), Fabian Ruiz, Yamal (Dk. 89 Merino), Olmo, Williams, Morata (Dk. 68 Oyarzabal)

İngiltere: Pickford, Walker, Stones, Guehi, Saka, Mainoo (Dk. 70 Palmer), Rice, Shaw, Foden (Dk. 89 Toney), Bellingham, Kane (Dk. 61 Watkins)

Goller: Dk. 47 Williams, Dk. 86 Oyarzabal (İspanya), Dk. 73 Palmer (İngiltere)

Sarı kartlar: Dk. 25 Kane, Dk. 53 Stones, Dk. 90+2 Watkins (İngiltere), Dk. 31 Olmo (İspanya)

Haber; Sporx
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap