A+ A-
Yorum
10

Aytaç Kara, ayrılıyor mu?

Yayın Tarihi: 07.06.2016 - 13:50 | Güncelleme Tarihi: 07.06.2016 - 13:49
Trabzonspor'un başarılı oyuncusu Aytaç Kara'dan özel açıklamalar...

Trabzonspor’un başarılı orta saha oyuncusu Aytaç Kara, Sporcope'den Zafer Çeri'ye konuştu. Alt yapısında yetiştiği Altay’dan da bahseden Aytaç ayrıca bu sezon yaşadıkları hakem hataları yüzünden haklarının çok yendiğini söyledi. İzmir’in köklü ekiplerinden Altay’da oynadın. Senin oynadığın dönemlerde Altay, Süper Lig ekiplerine bir çok oyuncu sattı. Mehmet Sak, Musa Çağıran, Okay Yokuşlu gibi örnekler var, senin Eskişehirspor’a transferin nasıl oldu? O dönemlerde Süper Lig takımları Altay’ın alt yapısını devamlı izliyordu. Bizim dönemimizde ise Altay’a bir kaç teklif geldi. Ersun Yanal ile Milli takım altyapılarından tanıştığımız için bende onu tercih ettim. Ersun Yanal’ın seni istemesi 1. faktördü yani? Kesinlikle. Ersun Hoca ile alt yapı milli takımında tanışmamız transferde öncelik oldu. Onun beni tanıması benim onu tanımam transferde etkili oldu. Aytaç Kara Türkiye Milli Takımı’na da gitti. Fatih Terim seni çağırdı. Senin için o atmosferde bulunmak nasıldı. Fatih Terim ile neler konuştun ? Zaten Fatih Terim ile ilk tanışmam bende değişik duygular hissettirdi. Sonuçta bence Türkiye’nin en iyi hocası. Onunla tanışmak orada bulunmak hedeflerini daha da yükseğe çıkarman gerekliliğini anlatıyor. 

“HAKEMLER TRABZONSPOR’UN HER MAÇINDA %100’LÜK HATALAR İLE SKORA ETKİ ETTİLER.”

Trabzonspor tarihinin en kötü zamanlarından biri geçirdi. Neler düşünüyorsun? Dediğin gibi Trabzonspor bu sezon çok kötü bir dönemden geçti. Ben bu sezonu kötü geçirmemizi hakemlere bağlıyorum. Her maç %100’lük hatalar yaparak skora etki ettiler. Biz futbolcular olarakta sahada psikolojik olrak verimimiz azalıyordu. Peki Ersun Yanal ile yeni bir sayfa açan Trabzonspor’u göreceğiz. Ersun Hoca ile milli takım alt yapısında çalışmıştın. Ne düşünüyorsun ? Ersun Yanal’ı tanıyoruz. O aklındakileri sahaya yansıtabilen ve dışarıda oyuncularına söyleyebilen bir teknik direktör. Takımda bir çok oyucu da hocayla gerek milli takım gerek kulüp bazında çalıştı. Ersun Yanal’ın oyun stili de belli bu yüzden seneye başarılı olacağız. Trabzonspor’un 2016-2017 sezonundan beklentisi nedir? Ligi nerede bitirmek istiyorsunuz? Geçen sezonda ki olduğu gibi kötü bir performans sergileyen Trabzonspor olmayacak ve eminim iki maç üst üste kaybetmeyeceğiz. Önümüzde ki sezon hedefimiz ligi ilk 5 içinde bitirebilmek ve Avrupa’ya katılmak  olacaktır.

“EURO 2016’DA BİR DERECE YAPACAĞIZ.”

Sözleşmen devam ediyor ancak herhangi bir transfer teklifi var mı ? Şu an herhangi bir görüşmem olmadı 4.5 yıllık sözleşme imza attım ve 3 yıl daha sözleşmem var. Türkiye’nin en büyük 4 takımından birinde oynuyorum. Son olarak 2016’da Türkiye’nin şansını sormak istiyorum. Bizim kadromuz kötü değil. Diğer takımlara baktığında ekstra bir fazlalığı yok. Yeni bir jenerasyon ile bir derece yapabileceğimizi düşünüyorum. Türkiye haricinde bakacak ise Fransa’nın kupaya daha yakın olduğunu düşünüyorum.