SON DAKİKA



Haber > Spor > Bayern ve Haaland rekor kırdı, Xavi yine kazandı

Bayern ve Haaland rekor kırdı, Xavi yine kazandı

28 Kasım 2021 Pazar - 13:58




Bayern Münih ve Borussia Dormund'un yıldızı Erling Haaland Bundesliga'da rekor kırdı. Xavi Barcelona'daki ikinci maçından da kayıpsız çıktı.





Bayern Münih, Almanya Birinci Futbol Ligi’nin (Bundesliga) 13. haftasını rekor kırarak kapattı.

Allianz Arena’da Arminia Bielefeld’i konuk eden Bayern, 71. dakikada Leroy Sane’nin attığı golle 1-0 kazandı.

Bu yıl Bundesliga'da 102 gole ulaşan Bayern Münih, tek takvim yılında en çok gol atan takım oldu. Bu alanda önceki rekor 1977 yılında 101 gol atan Köln'e aitti.

HAALAND DA REKOR KIRDI

Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş ile C Grubu'nda yer alan Borussia Dormund da Bundesliga’nın 13. haftasında Volkswagen Arena’da Wolfsburg’a konuk oldu.


Ev sahibi ekibin 2. dakikada Wout Weghorst’un golüyle 1-0 öne geçtiği karşılaşmada Emre Can, Borussia Dortmund’un kazandığı penaltıyı 35. dakikada gole çevirdi ve karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı.

İkinci yarıda üstün bir oyun sergileyen Borussia Dortmund, 55. dakikada Donyell Malen ve 81. dakikada Erling Haaland ile iki gol daha buldu ve karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Bundesliga'da çıktığı 50 maçta 50 gol atan Norveçli yıldız Haaland, 21 yaş 129 günle bu istatistiğe en az maçta ulaşan, en genç futbolcu oldu.

Bugün oynanan diğer karşılaşmalarda Köln sahasında Borussia Mönchengladbach’ı 4-1, Bochum sahasında Freiburg’u 2-1 ve Hoffenheim deplasmanda Greuther Fürth’u 6-3 yendi. Hertha Berlin-Augsburg maçı ise 1-1 berabere sonuçlandı.

HAKAN ATTI INTER KAZANDI 


İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 14. haftasında ise Inter, deplasmanda Venezia'yı 2-0 yendi. Venedik’teki Pier Luigi Penzo Stadı’nda oynanan müsabakada şampiyonluk mücadelesi veren Inter, orta sıralardaki Venezia'ya konuk oldu.

Inter’i öne geçiren golü, 34. dakikada Hakan Çalhanoğlu attı: 1-0. Inter, ikinci yarıda farkı açmak için yüklenirken, aradığı golü 90+6. dakikada penaltıdan Lautaro Martinez ile buldu. Deplasmanda Venezia’yı 2-0 yenerek puanını 31'e yükselten Inter, maç fazlasıyla ligin ilk iki basamağında yer alan Milan ve Napoli ile puan farkını 1'e indirdi.

14. haftada oynanan ve Atalanta'nın Juventus'u 1-0 yendiği maçta, Atalanta kadrosundaki Merih Demiral performansıyla Serie A'nın sponsoru TIM tarafından “maçın en iyisi” seçildi.

XAVI 2. MAÇINDAN DA KAYIPSIZ ÇIKTI

İspanya Birinci Futbol Ligi'nde de (LaLiga) Barcelona, deplasmanda Villarreal'i 3-1 mağlup etti.


Barcelona'ya galibiyeti getiren golleri 48. dakikada Frenkie de Jong, 88. dakikada Memphis Depay ve 90+4. dakikada Philippe Coutinho attı. Ev sahibi ekibin tek golünü ise 76. dakikada Samuel Chukwueze kaydetti.

Teknik direktör Xavi, Barcelona'nın başında çıktığı ligdeki ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap