SON DAKİKA



Haber > Spor > Beni ikna edin!

Beni ikna edin!

18 Kasım 2015 Çarşamba - 09:30








Camiaya söylenecek söz kulübün her şeyden önce birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğudur. Ancak bu birliği billboardlara poz veren insanlar yapamaz. Bu birlikteliği maddi ve manevi gücünün yanı sıra sporcu geçmişi olan insanların sağlayacağına inanıyorum. Fakat düzen öyle bir kurulmuş ki, kendi reklamını yapmaya çalışan insanlar yüzünde hizmet etmek isteyen samimi insanlar saha dışında kalıyor. Bilhassa parası olmayan arkadaşlar kulüpte görev almaya çalışıyor. Ticari ilişki yaratmaya çalışıyor.

Eski yöneticiler bu noktada kulübe en çok zarar verenlerdir. 30 Mayıs 2015’de ‘300 milyon borcumuz var’ dediler. Bu kadar borç içerisinde olan Trabzonspor’a herkes başkan adayı! Burada bir art niyet var. Kulübün borcu ortada, bizim bilmediğimiz bir gelir mi var? Şu an ki başkan adayları Trabzonspor’a ne verebileceklerini çıkıp açıklasınlar. Bizler adaylara nasıl güvenelim? Adaylar listedeki isimlerden çok, proje açıklamalı. Ne verebilecekler onu söylemeli. Bizler de ona göre destek verelim. Başkan adaylarına soruyorum. 402 milyon TL resmi borç var.

Bu borcun çoğunu da eski yönetim yapmıştır. Nasıl ödeyeceksiniz? Nasıl transfer yapacaksınız? “Adayım” demekle aday olunmuyor, önce şehir size inanmalı. Size oy verecek kişileri ikna etmek zorundasınız. Yıllardır ‘küçük olsun, benim olsun’ anlayışı var. Trabzonspor’u şampiyonluktan eden zihniyet ne yazık ki budur. Ben sporculuk, antrenörlük, yöneticilik yaptım. Ben de, ailem de yıllardır sporun içindeyiz ama talip olanlar nasıl bir proje sunuyor? Şu an Trabzon siyasetine ve sporuna yön vermek isteyen bir çok kişi hayatında spor dahi yapmamış! Trabzon dünyaya hükmeden bir şehirdir. Bu şehrin spor kulübüne aday olacak kişilerin geçmişinde bir başarı olmalı. Trabzonspor’u yargılamak, yıpratmak yerine sahip çıkmalıyız. Fakat şu an eski yöneticilerin bir çoğu menfaat nedeniyle Trabzonspor’un başarısız olmasını bekliyor. Yani takımın başarısızlığından mutlu olanlar var. Sırf ‘mevcut yönetim gitsin’ diye başarısızlık beklemek Trabzon’luya yakışmaz. İyisiyle kötüsüyle bu takım bizim. Şehrin en büyük anonim şirketi Trabzonspor!

Yıkılsa ne menfaatiniz olacak? Şampiyonluk kulüp içi kavgalarla değil, birleşerek gelir. Trabzonspor bu şehrin en önemli değeridir. Bu kulübün Onursal bir başkanı var. Sayın Mehmet Ali Yılmaz. Onursal Başkan’dan belli durumlarda görüş alınır, yardım istenir. Şike süreci oldu, kayyuma atanmaktan bahsettiler. Kayyumluk bir durum yoktu. Bu gibi süreçlerde kulübün organları ve eski yönetici arkadaşlar ve camia, Onursal Başkan’ın gücünü kullanmayı düşünemedi. Bizce Sayın Yılmaz, Onursal Başkan olarak katkısı sürekli olan bir kişidir. Devlet bürokrasinde yıllarca yer aldı, Devlet Bakanlığı yaptı. Bir değerdir. Kongre zamanı İstanbul’dan gelip liste çalışması yapanlar bilsin ki, kulübün gerçek sahibi Trabzon’da yaşayanlardır.

Trabzonspor kongre üyelerine son sözüm, kulübe sahip çıkacak şekilde hareket edelim. Bir de Şike süreci var Meclis kayıtları ortada. 6222 sayılı ‘Sporda Şiddet Yasası’ çıkarken; kim ret oyu vermiş, kim çekimser kalmış, kim oylamaya katılmadı belli. Koray Aydın dışında ret oyu veren yok. Sonuç Aziz Yıldırım önce tahliye sonrasında aklanıp, beraat ettirildi. Sadece Trabzon’un değil Trabzonspor’un da vekilleri bu kişiler. Vekiller o sırada hiçbir şeye karışmadı hala daha da şikeye dair bir açıklamaları yok. Otel lobisi ve kahvehanelerde kulis yapmakla yönetici olunmaz. İcraat yapmak yerine sadece eleştirenler önce kendilerine bir iş bulmalıdır. Trabzonspor’un hakkı sahada gasp ediliyor, kimsenin sesi çıkmıyor. Böyle zamanda Trabzon’u Meclis’te temsil edenlerin sesi çıkmayacak ta ne zaman çıkacak? Takdir kamuoyunun...


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap