SON DAKİKA



Haber > Spor > Bize güvenenler pişman olmayacak!

Bize güvenenler pişman olmayacak!

08 Aralık 2015 Salı - 10:33




Trabzonspor’un yeni başkanı Muharrem Usta’dan TVEM’e özel açıklamalar...





Usta, “Trabzonspor yeni bir döneme başlıyor. Bundan sonrası için çok daha başarılı, geleceği sahiplenen, geçmişini hatırlayan günlerini tekrar yakalayacak” diyerek camiaya ümit aşıladı.

SERBEST VURUŞ’A BAĞLANDI

Trabzonspor delegesinden aldığı 3062 oy ile başkanlık koltuğuna oturan Muharrem Usta, TVEM’de büyük ilgi ile takip edilen “Serbest Vuruş” programına telefonla bağlanarak birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Trabzonspor kongresinin basket maçı heyecanında geçtiğini dile getiren Usta, “Trabzonspor’un böyle hatırda kalan çok heyecanlı maçları vardır. İnanılmaz yarış oldu. Son anda 13 oyla biz bu seçimi kazandık. Burada vermek istediğim mesaj şu: Yüzde yetmiş beş delegenin katıldığı Türkiye’de bir ilk oldu ve hiç kimsenin burnu kanamadı, insanlar birbirini kırmadı. Çok medeni bir ortamda, muhteşem bir kongre oldu” diye konuştu.

HER ŞEY TRABZONSPOR İÇİN

“İbrahim Hacısomanoğlu’nu, Celil Hekimoğlu’nu, bütün arkadaşlarımızı, onlara destek veren bütün kongre üyelerimizi tebrik ediyorum” diyen Usta, “Bize destek verenleri tebrik ediyorum. Bundan sonra söyleyeceğim bir tek şey var. Genel kurul salonunda verdiğimiz birlik bütünlüğü artık Trabzonspor için vereceğiz. Burada asıl görev bize düşüyor. Bu kulübe gönül veren milyonlar rahat olsun, Trabzonspor yeni bir döneme başlıyor. Bundan sonrası için çok daha başarılı, geleceği sahiplenen, geçmişini hatırlayan günlerini tekrar yakalayacağız. Bize güvenenler pişman olmayacak” dedi.

Ukrayna’dan ayrılınca yolu Trabzon’a düşer!

OLMA İHTİMALİ YÜKSEK

Lucescu’nun sezon sonunda Ukrayna’dan ayrılacağını tahmin ettiğini söyleyen Muharrem Usta, “Onunla benim aramda çok yakın dostluk var. O nedenle de devamlı görüşüyoruz. Ayrılması durumunda, görüşmelerimizde çok iyi bir noktaya geldiğimizi düşünüyorum. Kendisiyle değil ikimizin arasındaki dostluktan bahsediyorum. Ukrayna’dan ayrılması durumunda Trabzonspor’da olma ihtimali çok yüksek” dedi.


BİRİNCİ DERECEDE ÖNEMLİ

Usta, sözlerini şöyle sürdürdü: “Trabzonspor bundan sonrası için sportif başarıda, ekonomik konularda geleceğe çok sağlam adımlarla gitmek zorunda. Biz bunun için bu işe soyunduk. Lucescu gibi bir hoca olmadan yani istikrarlı bir şekilde bu yolculuğa devam etmesek başarı gelemez. Bunun için de birinci derecede önemsediğimiz hocamız sezon sonundan itibaren Lucescu olacak.”

Hami ve Fatih açıklaması

Trabzonspor’da Fatih Tekke’nin sportif direktör, Hami Mandıralı’nın da teknik direktör olarak görev alıp almayacağı  konusunda  konuşan Usta, şunları söyledi: “Şu anda bu gündemimizde yok. Ancak hem Hami Mandıralı hem de Fatih Tekke çok yakından görüştüğüm isimler. Fatih Tekke ile genel kuruldan 2 gün önce Trabzonspor’u masaya yatırdık. Hami ile de görüşüyorum. Sadece onlar değil, Giray Bulak ile eski futbolcularımız Serdar Bali ve Ufuk da var. Trabzonspor’u içten sahiplenen, bizimle birlikte bu ruhu taşıyabilecek olan isimlerini zikrettiğim arkadaşlarımızın da kulübün içerisinde nerede yer alabileceklerine birlikte bakıp değerlendireceğiz. Ama şu an itibariyle böyle bir şey söz konusu değil.” 

İki sezonun birinde o coşkuyu yaşamalıyız

Usta, “2017’de iki sezon var: 2016-2017, 2017-2018. Bu iki sezondan birini mutlaka şampiyon olarak bitirmek istiyoruz” diye konuştu

PLANIMIZ BELLİ

“Büyük kulüpler için şampiyonluk kaçınılmaz hedeftir” diyen başkan Muharrem Usta, “Trabzonspor için de bu böyle olmalıdır. Çünkü mazisine dönüp baktığımızda Trabzonspor şampiyonluğa ve Avrupa’da da Şampiyonlar Ligi’nde oynamalıdır. 2017’de iki sezon var: 2016-2017, 2017-2018. Bu iki sezondan birini mutlaka şampiyon olarak bitirmek istiyoruz. Bütün planlarımız buna göre olacak” dedi.

HAYAL SATMIYORUZ

Usta, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önümüzde devasa sorunlar var. İyi bir yönetimle, iyi bir organizasyonla onları belli bir noktaya getirip o iki yıldan birini en azından yakalamak istiyoruz. Bu gerçek bir hedef, seçime yönelik bir hedef değildi. Seçim alalım, insanlara şampiyonluk vaad edelim tarzında bir slogan değildi. Gerçekten buna bütün camiayı kilitleyeceğiz, bütün unsurlarıyla bunu kazanabilmek adına da bütün gayretimizi göstereceğiz” diye konuştu.

Hamzaoğlu gündemde yok

Usta, “Hamza Hamzaoğlu için planlarımız yok. Hamza hoca Trabzon’daydı, başka bir nedenle. Daha önce defalarca geldiği bir konu için Trabzon’a yine yolu düştü, futbolla alakası yok. Orada da biz denk geldik ama ne benim öyle bir düşüncem var ne de kendisinin böyle bir beklentisi. Astı astarı olmayan bir durum. Herhangi bir şey söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

İşler birbirine karıştırılmamalı

Usta, “Futbol kulüpleri bütün siyasi partileri ile ilgili görüşleri olan insanlardan oluşan camialar. Bütün futbol kulüplerinin başkanlarına bakın, yönetimlerine bakın, farklı siyasi görüşlerde olan insanlar vardır. Taraftarlar da böyledir. Hayatının gerçeğine dönüp baktığımızda kulüpler değişik etnik, dini, siyasi görüş farklılıklarına dayalı insanlardan oluşan topluluklar. Tabii ki burada herhangi bir şekilde bu işler birbirlerine karıştırıldığında taraftar, camia bölünüyor. Burada hadiseye yukarıdan bakıldığında, bu çeşitliliği zenginlik görmeye başladığınızda camialarda sorun olmuyor. Bu aslında yönetim meselesi. Bu yönetimi iyi yapmaya kalktığınızda sağlıklı durabiliyor. Akılcı olan da budur. Onun için biz akılcı olma dışındaki yolu doğru bulmuyoruz, yolculuğun da böyle olması gerekiyor” dedi.

Tekelioğlu görüşme odasına

Sezon sonuna kadar ne yapacakları konusunda Sadi Tekelioğlu ile Eskişehir maçı sonrası bir görüşme gerçekleştireceklerini belirten Usta, “Şu anda net bir şey yok. Sezon sonuna kadar bir plan, sezon sonundan sonra ise kalıcı bir plan peşindeyiz. O nedenle sezon sonuna kadar hoca kim olacak sorusunun henüz net cevabı yok. Konuşacağız. Ama bu bir geçiş dönemi olacak. Geçiş dönemini de en iyi şekilde atlatmaya çalışacağız” dedi.

Akyazı yeni sezona yetişir

Akyazı Stadı’nı gelecek sezona yetiştirmeyi düşündüklerini açıklayan Muharrem Usta, “Çalışmalar biraz yavaşladı. Onu hızlandırmak için de TOKİ ile görüşmeler  yapacağız. Ben başkan seçilmeden önce çeşitli görüşmeler yapmıştım.  Büyük aksilik olmazsa gelecek sezona stadı yetiştirmiş olacağız” diye konuştu. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap