SON DAKİKA



Haber > Spor > Bu haberi ilk kez Karadeniz Gazetesi’nden okuyacaksınız! 24 takımlı lig

Bu haberi ilk kez Karadeniz Gazetesi’nden okuyacaksınız! 24 takımlı lig

22 Mart 2022 Salı - 12:28








// Karadeniz Özel // Türkiye Futbol Federasyonu, yayın ihalesi için aldığı teklifleri henüz resmileştirmedi ancak yapılan bir öneri kurumun bir hayli ilgisini çekti. Bu teklif, kulüplerin yayınlardan daha fazla para almasını hedefliyor. Masada olan ve değerlendirmeye alınan bu öneriye göre, küme düşme kalkacak ve Süper Lig toplam 24 takımla oynanacak. Bu sezon 20 takımlı ligde toplam 38 hafta oynanırken, bu sistemin hayata geçmesi halinde futbolseverler 46 maçlık uzun bir maraton izleyecek.

HER hafta 12 karşılaşmanın oynanması planlanan sistemde, 46 haftadan toplam 552 karşılaşma, yayıncı kuruluşlar tarafından ekranlara getirilecek. Maç sayısının fazlalığı nedeniyle de birçok karşılaşma zorunlu olarak hafta içinde oynanacak. TFF’nin, yoğun maç trafiği nedeniyle, bu işi organize eden ‘planlama departmanına’, milli maçlar ve Avrupa sınavlarının da göz önüne alınıp iyi bir planlama yapması için talimat verdiği ve buna formül aradığı öğrenildi.

TFF’nin masasında olan teklif de, can alıcı en önemli kısım ise Süper Lig’in isim hakkına talip olan önemli bir sponsorun hazır olması. Yine Karadeniz’in ulaştığı bilgilere göre şu anda birçok kulübe, forma sponsoru olan bu firma, ciddi bir rakamla Süper Lig’in adına sponsor olmak istiyor. Böylece; yayın gelirlerinde daha önce 20’ye bölünen, yeni sistemde ise 24’e bölünecek olan para dağıtımında, azalacak miktar, bu sponsor sayesinde kulüplerin kasasına daha fazla girdiyi sağlayacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
5
Üzgün
2
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap