SON DAKİKA



Haber > Spor > Bu kadar zor olmamalıydı...

Bu kadar zor olmamalıydı...

16 Şubat 2016 Salı - 09:27








Geçen hafta Akhisar ile oynanan kupa maçında Trabzonsporlu Güray dirseğinden, bu maçta da Kayserispor’dan Sabma Sow hemen hemen sahanın aynı yerinde omuzundan sakatlanıp ambulansla kaldırılınca, ister istemez “Gider ayak Avni Aker’e bir uğursuzluk mu çöktü?” diye kendi kendimize sormadan edemedik! Malum, bu sezon sonunda Avni Aker tribünleri susacak, Trabzonspor gelecek sezon Akyazı’ya taşınacak. Neyse ki; farklı bir uğursuzluk, artık sık sık aldığı mağlubiyetlerin biri daha Trabzonspor adına tecelli etmedi. 23’üncü dakikada Biseswar’ın penaltısını kurtararak takımını ateşleyen kaleci Onur, 35’inci dakikada Marin’in, 40’ıncı dakikada ise Sefa’nın topu ağlarla buluşturmasıyla ‘ilk yarıdaki 3 iyi işin içinde direk veya dolaylı oldu’ denebilir. Ancak, Onur’un başarısını sadece penaltı ile sınırlandırmanın doğru olmayacağı, maçın tamamındaki kurtarışları dikkate alındığında görülecektir.

*

O ki; Onur’un kalecilik adına kurtarışlarından söz edip, iyi işlerden dem vurarak başladık, Trabzonspor’un uzun bir aradan sonra futbol adına organize işleri de yeşil çimenler üzerine yeterince sergilediğini belirtmek lazım. Bunun öncelikli nedenleri arasında, defansın ortasına bu yerin adamlarının yerleşmiş olması kadar, onların önünde ilk kez ön liberoda yan yana oynayan Aytaç-Özer ikilisinin ofansta ve defansta birbirinden haberli paylaşım ve çıkışlarını saymak gerek. Bosingwa’nın sol savunmada oynamasını kendisi gibi seyirci de yadırgamadı. Çünkü, adam futbolu aklı ile oynayan tam bir profesyonel görev adamı. Sözünü ettiğimiz organize işlerin içinde bireysel yetenekleri ile öne çıkan ‘10 Numara’ görevini üstlenen Marin ile topu her ayağına alışında karşı tarafı endişelendiren Erkan Zengin’e ayrı bir yer ayırmak lazım. Özellikle topla buluştuğu zamanlar değil, alanlar dikkate alındığında Marin’in yer seçişindeki farklılığa biraz daha gücünü ekleyebilse yok mu? Hani “Yeme de yanında yat” derler ya, tam tamına öyle olur...

* Ancak, ikinci yarıda Muhammed Demir’in ayağındaki gücü topa hissettirememesi nedeniyle kaçan penaltı sonrasında Kayserispor’un daha derli toplu hale gelip, oyunu zaman zaman Bordo-Mavili sahaya yıkmasıyla gelen gol, Avni Aker tribünlerini son yıllarda çokça alışkın olduğu endişeli bir zaman diliminin içine itti. Yorulan rakibinin üzerine üzerine en azından beraberlik için giden Kayserispor’un defansta verdikleri açıklarda tek kalan Muhammed Demir’e, çok değil 1-2 kişi destek verebilse, 3’üncü gol ile birlikte rahatlama da gelebilirdi. Ama olmadı. Olan ise ligin son sırasındaki 3 takımın da galip gelerek tırmandığı yarışta Trabzonspor’un zor da olsa kazanarak, 24 olan puanını 27’e çıkarırken, 12’inci sıradan 8’inciliğe yükselerek rahat bir nefes alması idi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap