SON DAKİKA



Haber > Spor > Bu yapının baştan değişmesi lazım!

Bu yapının baştan değişmesi lazım!

26 Haziran 2022 Pazar - 11:28




Trabzon'un son dönemde yetiştirdiği en önemli teknik adamlarda olan ve geride kalan sezon Batman Petrolspor’da şampiyonluk yaşayan Zafer Hızarcı ile Türk ve Trabzon futbolunu konuştuk.





Türk futbolunda en büyük problemin kendi evlatlarına sahip çıkılmaması olduğunu söyleyen 48 yaşındaki teknik adam, “Trabzonspor’un göz önüne alalım. Olmazsa olmazımız Trabzonsporumuz bundan yıllar önce borç batağına girmişti. O durumda bizim kendi çocuklarımız görev aldı. O sene takım 4’üncü oldu. Avrupa Kupaları’na katıldık. Peki ne oldu sonra? Biraz paralandık, yine kendi çocuklarımızı yabancılaştırdık. İşte Bursaspor'un, Altınordu'nun altyapısından aldılar. Bizim de kendi oyuncularımız var. Aslında bunları getirerek kendi çocuklarımızı önünü kesiyoruz” dedi.

AYNI durumun yerli hoca konusunda geçerli olduğunu söyleyen Hızarcı şöyle devam etti: “Aynı durum hoca konusunda da yaşanıyor. Ne oluyor şimdi? Herkes geliyor ama bizler kendi şehrimizde yabancılaştırılıyoruz. Yani benim birine yakın olmam, birinin beni sevmesi ya da benim birini sevmem önemli değil. Benim yakışıklı olmam ya da çirkin olmam da önemli değil. Birileriyle olan ilişkileri kullanıp kendime iş fırsatı yaratmam. Rızkı Allah veriyor. Kimse rızık dağıtmıyor. Yaşadığım sürece yanlışa karşı olacağım. Bunlarla gücüm yettiğince savaşacağım. Bu yapının baştan değişmesi lazım. Kişilere göre bir düzen değil de yanlışa karşı direnecek insanları getirmemiz lazım. İnsanlar işine geldiği gibi davranıyor. Ben normal yaşantımda da dik duran eğilmeyen bir adamım, dünyam belli.”

LİGLER ARASINDA
UÇURUMLAR VAR

LİGLER arasından makasın çok açıldığını söyleyen başarılı teknik adam, “Süper Lig’den 3. Lige kadar baktığımız zaman bütün ligler arasında çok büyük bir uçurum var. Makas o kadar açık ki. Süper Lig tabi ki çok farklıdır ancak ligler arasından bu kadar fark olması bence yanlış. Kaliteli oyuncu yetiştirmek istiyorsak bu makasın daralması şart. Kişilerin maddi gücüyle bu takımlar dönmez. Dönemiyor da zaten. Doğru insanları ve hocaları bulup hem yetiştirip hem de yarıştırmak zorundayız. O yüzden hazır oyuncuyu değil de hazırlanacak oyuncuyu bulacak eğitimci ve hocalara ihtiyaç var. Bu da o makasın daralmasına sebebiyet verecek en büyük etkenlerden biri” ifadelerini kullandı.


BORÇ OLMASAYDI
ONLAR DA OLMAZDI

TRABZONLULARIN birçok ligi beslediğini söyleyen Hızarcı, “Tabi ki Trabzonspor'un altyapısı yeterli. Bu topraklarda yetişen birçok oyuncu Türkiye liglerinin hemen hemen hepsini besliyor. Türkiye bazında bakıldığında bütün liglerde %85 Trabzonlu oyuncular var. Bu yörenin hamurunda var. Biz Trabzonspor’umuz borç batağında olmasaydı Ömürler, Yusuf Yazıcılar, Parmaklar, Uğurcanlar, Hüseyin Türkmenler adını unuttuğumuz daha bir çok oyuncu olabilir miydi, olamazdı. Yusuflardan Ömürler önce nice başarılı oyuncularımız var, ne oldu yok oldu! Birden paralandığınız zaman ne yapıyorsunuz tabiri caize biraz tüyleniyoruz parayı yabancıya yatırıyoruz. Çok oyuncumuz kayboluyor. Biz böyle savurganlık yapmaya devam edersek hep günü kurtarırsak geleceğimiz yok olabilir” dedi.

Her yerde
futbol aynı

HIZARCI, “Trabzonlu hocaların dışarda çok başarılı olması gibi bir durum yok aslında. Trabzonlu hocaların kendi şehirlerinde yabancılaştırılmasından dolayı bu görüntü ortaya çıkıyor. Çünkü kendi şehrinden gerekli desteği bulamadığı için yoksa her yerde futbol aynı. Her yerde aynı oynanıyor, her yerde futbola aynı bakılıyor. Baskı konusuna katılmıyorum. Futbolu iş olarak görmek lazım. Doğruları yapabiliyorsanız. Rızık Allah’tan geliyor. Siz yeter ki mücadele edin çalışın” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap