SON DAKİKA



Haber > Spor > Burak’sız olmaz!

Burak’sız olmaz!

21 Ağustos 2017 Pazartesi - 11:05








Belli ki Burak Yılmaz Trabzonspor’un hücum organizasyonunda oluşacak gücün yüzde 70-80’ini oluşturuyor. Bütün Trabzonsporlular şunu bilmeli ki Burak’sız Trabzonspor olmaz. Burak sakatlanıp oyundan çıkana kadar oyundaki aksiyonu, takımına katkısı ve de bunu golle süslemesi müthişti.

Aslında Trabzonspor oyuna müthiş başladı. Rakibine orta alanda baskı kurarken geliştirdiği kontrataklarla Yusuf, Olcay ve de Burak’la Fenerbahçe kalesinde önemli pozisyonlar buldu. İddia ediyorum önce Burak Yılmaz, sonra Yusuf Yazıcı oyundan çıkmayıp sahada kalsalardı Trabzonspor yirmi yıl sonra Fenerbahçe karşısından önemli bir galibiyetle ayrılacaktı. Ama şanssızlık yakasını bırakmadı.

Trabzonspor istekli ve arzuluydu. BordoMavili takımın bütün futbolcuları maçın anlam ve önemini bildikleri için ellerinden gelen her şeyi ortaya koydular. Ben şahsen ilk yarıdaki Trabzonspor’un ortaya koyduğu oyundan umutluyum. Organizasyon olarak önemli işler yaptılar. Hele oyun içerisinde zaman zaman öyle varyasyonlar yaptılar ki Fenerbahçelilerin bile nefesini kestiler. Sezon başından beri söylüyorum, bu takıma inanın.

Bu demek değil ki Trabzonspor’un eksiği yok! Tabii ki var. Söylediğim gibi gol yolunda Burak’a katkı yapacak ve orta alandan hücumu destekleyecek oyunculara ihtiyaç var; en önemlisi de defansın göbeğine!

Kucka, Durica, Mas Uğur Demirok ve Okay aynı tipte oyuncular. Ne zaman ne yapacakları belli değil. Bunu dün akşamki maçta da gösterdiler. İlk pozisyonda topa müdahale ettiler ettiler, yoksa Trabzonspor’a geçmiş olsun.


Bir de Kucka ile ilgili bir şeyler yazmak istiyorum. Kucka abartıldığı kadar öyle yetenekli bir oyuncu değil. Tamamen gücüyle oynuyor. Aynı Slovak vatandaşı Durica gibi. Demek ki Slovak oyuncuların özelliği bu!

Ersun Yanal mı? Bana göre Burak-N’Doye değişikliği doğru bir değişiklik değildi. Olması gereken Burak-Rodallega değişikliği idi. Rodallega, N’Doye’nin yakaladığı iki üç pozisyonu yakalamış olsa idi Trabzonspor maçı rahatlıkla kopartmış olurdu.

Sonuç olarak Trabzonspor Fenerbahçe’yi elinden kaçırdı. Bordo-Mavililer beraberlik golüne kadar pozisyon bulamayan Fenerbahçe’ye iki gol ikram edince sahadan da bir puanla ayrılmak zorunda kaldı. Yine de diyorum ki alınan beraberlik moral ve motivasyon olarak Trabzonspor için önemli bir başlangıçtır. Yüreklerini sahaya koyan bütün oyuncuları kutluyorum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap