SON DAKİKA



Haber > Spor > CAS'a gidiyor!

CAS'a gidiyor!

19 Mart 2016 Cumartesi - 10:40




FIFA, 'Ödenen 200 bin euro ve sözleşmeden vazgeçen 1 milyon euro öder' maddesini devreye sokmadı. Bunun üzerine yöneticiler bu taleplerin yerine getir





Trabzonspor yönetimi, 2012 yılında imzaladığı sözleşmeye uymayarak Trabzon'a gelmeyen Hakan Çalhanoğlu'nun peşini bırakmayacak. FIFA'nın oyuncuya verdiği, "4 ay futboldan men" cezasının gerekçesi de kulübe ulaştı. Gelen gerekçede, "Oyuncu kötü niyetlidir. Trabzonspor ile sözleşme imzaladıktan sonra başka kulübe transfer olmuştur. Bu da cezayı gerektirir" ifadelerine yer verildiği öğrenildi. Ancak buna rağmen Trabzonspor'un Hakan'a ödediği 200 bin euro ve sözleşmede yer alan, "Transferden vazgeçen 1 milyon euro öder" maddesini uygulamaya sokmayan FIFA'nın bu tavrı kulüp tarafından tepki çekti. Bordo-mavililer, kulüp avukatları ile temasa geçerek konuyu Hakan'ın yaptığı gibi CAS'a taşıma kararı aldı.

Ödenmiş para iade edilsin

BORDO-mavililerin CAS'a yapacağı başvuruda, "Ödenmiş olan paranın iadesi ve cezai şartın uygulanması (1 milyon euro)" maddelerini ön plana çıkaracağı ve kulübün mağduriyetinin de giderilmesini talep edeceği ifade edildi. Bu arada Trabzonspor, Türk futbolcu ile Türk takımı arasında yaşanan bir uyuşmazlığın çözümü için FIFA'nın karar vermesini sağlayarak önemli bir aşama katetti.

Milli maçları kapsamıyor

Bu arada FIFA'nın Hakan'a verdiği 4 aylık hak mahrumiyeti kararının CAS tarafından durdurulmasına rağmen sadece ligi kapsadığı ve milli oyuncunun ceza uygulansa dahi EURO 2016'da oynamasına engel bir durum olmadığı belirtildi. Bu arada TFF'nin de sürece müdahil olabileceği ifade edildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap