SON DAKİKA



Haber > Spor > Celil Hekimoğlu: TFF 1'inci Lig'e çıkarsak Trabzonspor ligde şampiyonluklara ambargo koyar

Celil Hekimoğlu: TFF 1'inci Lig'e çıkarsak Trabzonspor ligde şampiyonluklara ambargo koyar

Karadeniz Özel

03 Ocak 2022 Pazartesi - 18:10




1461 Trabzon FK’nin yetkili isimleri Celil Hekimoğlu ve Semih Hekimoğlu, projelerini ve beklentilerini Karadeniz’e anlattılar





FUTBOL bir sevda işi... Hele Trabzon’da yaşıyorsanız bu sevda sizin iliklerinize kadar işliyor... Kiminle konuşsanız, kiminle iki lakırdı etseniz sohbet dönüp dolaşıp futbola geliyor.

Bugünkü konuklarımız futbola sevdalı baba ve oğlu...

Trabzon’da Celil Hekimoğlu adını bilmeyen, ona sevgi beslemeyen yok gibidir. Varsa da onun kendi problemidir. Dedik ya, Celil Hekimoğlu Trabzon için, Trabzon sporu için özel biri isimdir.

Hani, ‘armut dibine düşer’ denir ya. Oğul Semih Hekimoğlu da tıpkı baba Celil Hekimoğlu gibi enerjik, sevecen ve güler yüzlü. Yeni yılın hemen öncesinde baba Celil Hekimoğlu ve oğul Semih Hekimoğlu’nu Karadeniz Gazetesi olarak ziyaret ettik. Sohbet çok güzeldi. Zaman zaman özel konuşmalar da yaptık ama dedik ya onlar özel olarak bizde kaldı. Merak ettiğimiz her şeyi sorduk baba ve oğula...

Neden isim değişikliği yaşandı? Bundan sonraki hedefler nedir? Kadroya takviye yapılacak mı? Tesislerin büyümesine kimler katkı sağlıyor? Trabzonspor ile ilişkiler hangi düzeyde? Celil Hekimoğlu ve Semih Hekimoğlu tüm samimiyetleriyle merak ettiğimiz her soruya yanıt verdiler.

İşte o sohbetten aklımızda kalanlar:

CELİL HEKİMOĞLU: “Biz kulübü kurarken Hekimoğlu markası ile başladık. 3 yıllık süreç bize gösterdi ki hedefimiz üst lig. O süreçte büyükşehir takımları ile oynuyoruz. Geçen sene grubumuzda Samsunspor, Manisaspor ve Kocaelispor gibi takımlar vardı. Bu sene Sakaryaspor, Afyonspor, Çorumspor, Bayburtspor gibi şehir takımları ile mücadele ediyoruz. Burada Hekimoğlu markası ile level atladık. Biz daha çok Trabzon’un ve Trabzonspor’un desteğini almak istedik. 1461 Trabzon marka değeri çok yüksek bir kulüp. 1’inci Lig’e çıkmak için mücadele vermiş. Süper Lig’e çıkma mücadelesi vermiş bir takım. Bu marka bize çok şey katar diye düşünüyorum. Çünkü Hekimoğlu markası ile gittiğimizde yönetici bazında zayıf kalıyorduk, sponsor bazında zayıf kalıyorduk, taraftar bazında zayıf kalıyorduk. Gördünüz tesisleri de yaptık. Bunu büyütmeniz lazım. 1461 Trabzon FK isminin daha birinci haftasında çok ciddi olumlu geri dönüşler aldık. Siyasetçilerden, taraftarlardan ve gerek sosyal medyadan çok güzel mesajlar aldık. Şu anda herkes ‘yeni genel kurul ne zaman olacak’ diye bekliyor. Yönetici olmak isteyen adaylar çoğaldı. Sezon sonunda sponsor bazında da gerekli desteği alacağımızı düşünüyorum. Hedefimiz 1. Lig.”

SEMİH HEKİMOĞLU: Normalde gençleşme projesi ile başlayan sezonda gelinen noktada baktık ki bu takım 4-5 tane nokta transfer ile Sakaryaspor ve diğer takımlarla yarışabilir. 4-5 tane oyuncu ile takımımızı güçlendirmek için çalışıyoruz. Çok geniş bir havuz oluşturduk. Herkesin alternatifi var. Transferleri Antalya kampımıza kadar yetiştirmek için yoğun şekilde çalışıyoruz. Bölge gibi bir takıntımız yok. Devre arasında transfer çok zor. Bu yüzden alternatifli bir liste oluşturduk. Sezon başında takım olarak küçülmeye gitmiştik ancak bugün gelinen noktaya baktığımızda mali olarak kendimizi zorlayarak nokta atışı transferler yapmak istiyoruz.

NOKTA TRANSFERLER NOKTA TRANSFERLER YAPACAĞIZ


SEMİH HEKİMOĞLU: Her zaman ikinci devreler daha zor geçecektir. Play-of iddiası olan takımlar var. Küme düşmeme mücadelesi veren takımlar var. Biz gerekli takviyeleri yaparak bunların üstesinden geleceğimizi düşünüyorum. İkinci devrenin ilk 9 maçı nispeten fikstür açısında daha kolay olacak. Burada seri galibiyetler alabilirsek bizim açımızdan çok iyi olur. Direkt rakiplerimizden Sakarya ile içeride oynayacağız. Dediğimiz gibi gerekli tecrübeli takviyeler yaparsak burada en önemli nokta içerideki aile ortamını bozmadan bunları yapabilmek. Aramıza doğru isimler katabilirsek sezon sonunda hedefimize ulaşabiliriz.

BURADAN DÖNÜ YOK TFF 1’ NCİ LİG’E ÇIKACAĞIZ

CELİL HEKİMOĞLU: Buraya kadar gelmişken bunu bırakamayız. Rakiplerimiz Sakaryaspor, Bodrumspor, Van Spor, Çorumspor gibi şehir takımlarının arkalarında çok ciddi sponsorları var. Biz de güçlüyüz. Biz son üç sezondur 3. sıranın altına düşmedik. Şu anda tek mağlubiyetimiz var. Bu takımı desteklemek gerekiyor. Para her şeyi çözmüyor. Bizden daha fazla harcayıp altımızda olan takımlar var. Futbol aklı ile iyi yatırımlar yapmak lazım. Gerekli transferleri yapacağız. Trabzonspor’da Atakan Gündüz ile anlaştık. Bu yıl İstanbulspor’da kiralık olarak oynadı, orada istediği şansı bulamadı. İlk etap kampımıza katılacak inşallah. Salih Kavrazlı çok yetenekli bir oyuncu. Güç olarak kendini toplayabilirse Trabzonspor’da oynar.

MİLLİ TAKIM’DA OYNAMIŞ OYUNCULAR BİZE GELMEK İSTİYOR

CELİL HEKİMOĞLU: Şu anda birçok oyuncu bize gelebilmek için uğraşıyor. Bunlar içerisinde milli takım forması giymiş marka oyuncular da var. Takımın dengesini bozacak transferlerden uzak duruyoruz. Bizim başarımızdaki en önemli etken, huzur. Transfer yaparken oyuncunun futbol özelliklerinin dışında karakter de bizim için önemli. Geçen çok yoktu. İsmi de bu yüzden değiştirdim. Benim 20 kişilik yönetim kurulu kadromun 17’sini aile dışından isimler oluşuyor. Yeni yönetim kurulunda bu çıtayı biraz daha yukarıya çıkarmaya çalışacağız. Bizim sevdamız Trabzonspor, bana sorsalar Trabzonspor mu şampiyon olsun 1461 Trabzon mu diye, Trabzonspor derim. Görüşümüz bu. Doğanspor taksezon gördünüz. Burhan Eşer ve Batuhan Karadeniz futbolun son dönemindeyken çok iyi kontratlar ile gittiler. Batuhan mutluydu burada. Batuhan hayatının transferiniburadayaptı. Burası gerçekten rehabilitasyon merkezi gibi,buraya geleni iyileştiriyoruz. Bizim burada kurumsal biz yapımız var. Yönetim kurulu içerisinde aile dışında17yöneticiarkadaşımızvar. Çok güçlü bir yönetime sahibiz. Madi ve manevi çok faydaları oluyor bize. Biz deplasmanlara %90 yönetim desteği ile gidiyoruz. Ciddi maliyetleri var bu işlerin. Gelen bu masraflara katlanarak geliyor. Bizim yönetimimiz iyi durumda ama 1461 Trabzon FK ismi ile ikinci yarı başlamadan bir kongre yapacağız. Aile ortamı bitti artık. Zaten çok yoktu. İsmi de bu yüzden değiştirdim. Benim 20 kişilik yönetim kurulu kadromun 17’sini aile dışından isimler oluşuyor. Yeni yönetim kurulunda bu çıtayı biraz daha yukarıya çıkarmaya çalışacağız. Bizim sevdamız Trabzonspor, bana sorsalar Trabzonspor mu şampiyon olsun 1461 Trabzon mu diye, Trabzonspor derim. Görüşümüz bu. Doğanspor takımımızda yöneticilik yapmış Kemal Ertürk var Trabzonspor yönetim kurulunda. Hepsi bizim arkadaşımız. Trabzonspor’un başkanından genel müdürüne kadar herkesle aramız iyi. Ben her zaman söylüyorum, bu takım 1. Lig’e çıkarsa bunun karını Trabzonspor yer.

Bizim amacımız iki takım olmak. Biz1.Lig’eçıkarsakTrabzonspor’a felaket destek oluruz. Trabzonspor 8-10 yabancı oyuncu alabilir. Boupendza gibi 50 bin euroluk oyuncular var. Trabzonspor’un bunları getirip bir yerde oynatması lazım. Ben bunu Trabzonspor’a da söyledim. Hatta hocamızı, teknik kadromuzu beraber belirleyelim dedim. Yabancı oyuncuları getirelim ya da yerli gençler var. Şu an ürkiye’de 18-20 yaş aralığında çok yetenekli oyuncular var. Bir oyuncu A takıma katılsa 5 milyon euro kazanabilir Trabzonspor buradan. Trabzonspor’un çok iyi bir scout ekibi var. Ben İhsan Derelioğlu ile sık sık görüşüyorum, acaba bize de oyuncu düşer mi diye. Bana verecekler oyuncuları oynatacağız. Sahalarımız yan yana. İnşallah 1. Lig’e çıkarsak çok iyi olacak. Trabzonspor’un bizi desteklemeye devam etmesi lazım. Kadroyu biraz daha geniş tutmamız lazım. Seyirci konusunda ilk yarı çok destek alamadık. Seyircinin tribüne gelebilmesi için takımın başarılı olması lazım. Taraftar artık iyi oyuncuya gidiyor. Ara transferde kadroyu korumamız lazım. Takım tıkır tıkır oynasın seyirci gelir zaten. Son maçlarda bando getirdik, bayağı renklendi tribünler. 2000 bin atkı yaptırıyoruz.


İlk iç saha maçımızda atkı dağıtacağız taraftarımıza.Zeminimiz çok kötü, bunu sezon sonunda yaptıracağız. Genelde dış sahada daha iyi oynuyoruz. Sondan iki maçımızda ilk golü yedik deplasmanda. Biz buraya alıştık. Başka sahada oynamak bize avantaj mı getirir yoksa dezavantaj mı? Tesislerimizi büyütüyoruz. Bir saha daha yapıyoruz. Sağ olsun Murat Zorluoğlu başkanımız tam destekveriyor.15 bin metre kare arazinin kararı meclisten çıktı. Çok maliyetli. Bölgenin heyelan sahası olması nedeniyle 5 saha parasına 1 saha yapacağız. Bir çim saha daha yapacağız. Semt sahalarının sayılarının artırılması lazım.



BASKETBOL TAKIMI KURACAĞIM

CELİL HEKİMOĞLU: Her şeyi devletten beklememek lazım. Bir Erdoğdu Mahallesi, bir Bahçecik Mahallesi saha yapabilmeli. Her şeyi devlet mi yapacak? Devlet ona mutlaka destek verir. Bütün masrafları biz üstlendiğimiz için bize sadece arazi konusunda yardımcı oluyor. Bence proje iyi anlatılırsa gerekli destekler verilir. Sahalar Trabzon’un kanayan yarasıdır. Futbol şehriyiz. Gerekirse toprak saha olsun.

Trabzonspor’un kuruluşu Ziya Bey’den gelir, ben orada çok top oynadım. Biz sabah kalkar top oynar, sonra okula giderdik. Biz orada yetişirdik. Trabzon’un en az 15-20 tane sahaya ihtiyacı var. Ben toprak saha olması taraftarıyım. Toprak sahada daha iyi oyuncu yetişir. Belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, mahalle muhtarları çok ciddi projeler ile giderlerse ben Murat Zorluoğlu’nun destek vereceğini düşünüyorum. Hacı Kasım’ı kaybetmemek lazım ama yukarıdan taş düşüyor, ne yapabiliriz ki? Nasıl maç yapacaksın? Yaptığım bütün sportif projelerde destek aldım. İşi doğru yaparsan, şehrin geleceğine katkı verirsen bu projeler geri dönmez. Çabalamak lazım.

Ben bugüne kadar gerek Vali Bey’den gerek Belediye Başkanlarımızdan ne istemişsem aldım. Benim burada söyleyeceğim tek şey: Allah razı olsun. Ben takımın tesislerde kalmasını istemiyorum. Sadece maç akşamları kamp yapıyoruz. Onun dışında dedim ki sporculara, burada kalmak yok. Herkes şehirde ev tutsun, oraya yerleşsin. Ben zaten takımı şehre saldım.

Bizim takımımız yeni yeni büyüyor. Biz burada nisan-mayıs aylarında Trabzonspor, Sebatspor, Söğütlüspor gibi takımlarla turnuva yaptık. Niyetimiz bunu Karadeniz turnuvası şekline getirmek. Bir yanda proje üretiyoruz ama bunlar maliyetli işler, dışarıdan takım getireceksin, ağırlayacaksın, kolay değil bu devirde bu işler. Bizim kulübümüz yıllık geliri TFF, İddaa, Spor Toto, 3 milyon TL, yıllık giderimiz 20-25 milyon TL. Yani gelirimizin %10 katı giderimiz var. Bu paralar yönetim kurulu desteği ile oluyor kolay değil bu paraları bulmak. Bu her sene böyle. Trabzonspor’da gelen bir para var bunu harcıyor. Yönetim kurulunun eline bağlı değil.

Bizde parayı verdin mi gitti. Geri dönüşü yok. Bizim en önemli hedefimiz istikrar. Basamakları yavaş yavaş çıkacağız. Ben hep söylüyorum. Acele etmeye gerek yok. Şu an 5 milyon TL’ye saha yapıyorum. Benim yıllık gelirim 3 milyon TL, ben sahaya 5 milyon TL harcıyorum. 1. Lig’e çıkartabilirsek hedefimiz belli:Basket takımı kurmak istiyorum. Ama bunu oraya çıkmadan yapamam. Hayri Gür Spor Salonu boş duruyor orada. Trabzonspor Basketbol Kulübü Beko 1.Lig’e çıkarken takımın asbaşkanıydım ben. İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda kupayı kaldıran benim. Yapacak çok iş var ama yavaş yavaş.

Beğendim
5
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap