A+ A-
Yorum
10

Çözüm takım bütünlüğünde

Yayın Tarihi: 15.11.2016 - 07:52 | Güncelleme Tarihi: 15.11.2016 - 09:00
Ligin en az gol atan takımlarından biri olan Trabzonspor’un eski golcüsü Mandıralı, “Forvetler bireysel olarak değerlendirilmemeli. Onlara uygun belli

Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 10 haftasında 6 gol atan Akhisar Belediyespor'dan sonra 7 golle en az gol kaydeden ikinci takım olarak dikkat çeken Trabzonspor’da forvet oyuncuları eleştirilmeye devam ediyor. Gol sorunun çözümü için çalışmalar sürerken bordo-mavililerin eski golcüsü Hami Mandıralı, bu duruma yorum getirdi. Ligde 219 golle Trabzonspor tarihinde en fazla golü kaydeden oyuncusu olan Mandıralı, forvet oyuncularını bireysel olarak değerlendirmekten ziyade onlara uygun belli bir sistemin ve oyun formatının önemli olduğunu belirtti. 

Mandıralı, “Şu anda santrforları yorumlarken, bir fikir ortaya koyarken bu oyuncular kafa topu vurabiliyor mu? Kaç tane orta, bu oyunculara geliyor, ne kadar topla buluşabiliyorlar? Bunlara bakmak gerekiyor. Takımda forma giyen forvet oyuncuları gol bölgelerinin dışında koşular yapıyor, ancak bitirici yerde ayakta kalamıyorlar. Bu oyuncuları tanımamız, anlamamız için onlara orta gelmesi, hücum üretkenliği önemli. Takım bütünlüğü, takım oyunuyla alakalı bir durum” dedi.