A+ A-
Yorum
10

Asil: Türkiye'de imkan var, çalışırsan başarırsın

Yayın Tarihi: 17.09.2024 - 09:39
Mısır kökenli Türk artistik cimnastikçi ve millî takım sporcusu Adem Asil, Türkiye'de kendisine sağlanan olanaklar ve destek sayesinde her gün hayaline daha da yaklaşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.
Kaynak:AA

İskenderiye'de doğup ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamlayan Adem Asil, cimnastiğe İskenderiye'nin Semuh bölgesindeki askeri okula bağlı cimnastik merkezinde adım attı. Başlangıçta bu sporu sadece bir hobi olarak gören Asil, hızla ilerleyerek Mısır Milli Takımı'na seçilmeyi başardı.

TÜRKİYE'DE BİRÇOK BAŞARIYA İMZA ATTI

Ailesini Mısır'da bırakarak Türkiye'ye göç eden Asil, burada spor kariyerinde önemli bir dönüşüm yaşadı. Konya'da düzenlenen 2021 5. İslami Dayanışma Oyunları ve 2022 Akdeniz Oyunları'nda altın madalya kazanan Asil, 2023'te Antalya'da yapılan 10. Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda bireysel genel toplamda 84.965 puanla Avrupa şampiyonu oldu. Ayrıca, Türkiye'de 2022 Barfiks, 2024 Halka Aleti ve Atlama Masası kategorilerinde şampiyonluk elde etti. Türkiye'ye geldikten sonraki dönemi ve gelecek hedeflerini anlattı.

"TÜRKİYE'DEN GELEN TEKLİF CAZİP, DESTEK BÜYÜKTÜ"

Adem Asil, 2017 yılında Ticaret Fakültesi'nin ilk yılında eğitim görürken Türkiye'de devam etme ve cimnastik kariyerini burada sürdürme teklifi aldığını belirtti.

Bu cazip teklif üzerine Türkiye'ye gelmeye karar verdiğini anlatan Asil, burada gördüğü destek ve ilginin beklentilerinin ötesinde olduğunu ifade etti. Bu nedenle teklifi kabul etmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi. Asil,

Türkiye'de sahip olduğum imkanlar ve destek sayesinde gerçekleştirmek istediğim hayalime her geçen gün biraz daha yaklaşıyorum, bu da beni oldukça mutlu ediyor. şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'DE İMKAN VAR, ÇALIŞIRSAN BAŞARIRSIN"

Adem Asil, artistik cimnastiğin basit bir spor olmadığını ve başarılı olabilmek için antrenörler, ekipman, finansal destek ve psikolojik motivasyon gerektiğini vurguladı. Şu şekilde açıkladı:

Türkiye'de bu ihtiyaçların hepsi mevcuttu. Tüm imkanlar önüne serildiğinde ve sen de üzerine çalışırsan başarı kaçınılmaz olur. Başarılı olmak isteyen herkes destekleniyor. Teknik ekip, bana büyük destek verdi ve Türkiye'ye birçok madalya getirebileceğime, şampiyon olabileceğime olan inançlarını gösterdi.

Asil, Türk milli takımındaki desteklerin önemine dikkat çekerek,Türk takımı adına daha fazla madalya kazanmayı arzuluyorum. Olimpiyatlarda madalya kazanmak en büyük hedefim. Küçükken olimpiyatlarda madalya kazanmayı hayal ettiğimde, insanlar buna gülerdi. Ancak, çalışırsan hiçbir şey imkansız değildir.

dedi.

AİLESİNDEN VE ANTRENÖRLERİNDEN DESTEK ALDI

Asil, cimnastiğin zorlu ve uzun süreli bir antrenman süreci gerektiren bir spor olduğunu belirtti. Mısır'dayken Ukraynalı bir antrenör tarafından desteklendiğini ve bu desteğin Türkiye'ye geçişinde büyük rol oynadığını ifade etti.

Ailesinin, başka bir ülkeye gitme kararını desteklediğini söyleyen Asil, Mısır’daki ailesini 7 yıl boyunca hiç ziyaret edemediğini ve bu sürecin kendisi için zorlu olduğunu ekledi.

Türk milli takımına katıldığından beri birçok şampiyonada ilk üçe girdiğini belirten Asil, bu başarıların kendini kanıtlama fırsatı sunduğunu dile getirdi. Gelecekte Türk milli takımının antrenörü olmayı hedeflediğini ve bu rolün kendisine büyük gurur vereceğini söyledi.

Etiketler