A+ A-
Yorum
10

Atıcılık Federasyonu Başkanı Çolakoğlu açıkladı! "Süper Lig'den bir tek Trabzonspor..."

Yayın Tarihi: 19.08.2024 - 13:53
Atıcılık Federasyonu Başkanı Gürsel Çolakoğlu, Trabzon'da açıklamalarda bulundu.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Atıcılık Federasyonu Başkanı Gürsel Çolakoğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde açıklamalarda bulundu.

Çolakoğlu, yeniden federasyon başkanı adayı olacağını açıklarken, sporcuların olimpiyat performanslarına dair değerlendirme ve görev sürelerinde yaptıkları faaliyete dair bilgilendirmelerde bulundu.

Atıcılık Federasyonu Başkanı Gürsel Çolakoğlu'nun açıklamaları şu şekilde;

"49 yıldır bu spor içerisindeyim"

1975 yılında Trabzon'da atıcılık sporuna başladık. Türkiye şampiyonlukları, rekorlar ve milli takım derken 90 yılında ara verdik. Hakemlik, il temsilciliği, yönetim kurulu üyeliği ve başkanlıkla birlikte 49 yıldır bu spor içerisindeyim.

"Başardık ama daha fazla madalya bekliyorduk"

İlk seçimimiz 2021'de Ekim ayındaydı. Demiştim ki, bu federasyon olimpiyat madalyalı federasyonlar arasına girmelidir. Onu başardık ama daha fazla madalya bekliyorduk. 2022'de 26, 2023'te 21, şu anda olimpiyat madalyası ile 18 madalya, 3 tane de yarışma var. 25'i bulacak. Daha önce bu rakamlara çıkmadı, bir kez 10'a çıkmıştı.

olakoglu-trabzonda-1.webp

"Sadece olimpiyatlara hakem gönderemedik"

Eğitime çok önem verdik. İlk defa tarihimizde bu kadar kısa sürede 17 tane antrenör kursu açtık. 7 hakem kursu açtık. Geçen seneki dünya şampiyonasına 10 tane hakem gitti. Sadece olimpiyatlara hakem gönderemedik. İnşallah bir sonraki seferde o da olur.

58 ilde 78 tane poligonumuz oldu. Elazığ, Erzurum, Ankara ve Çanakkale poligonları geçen sene açıldı. Geçen hafta İzmir poligonunun ihalesi yapıldı. Sayın bakanımız da arz etti. Spora başlamak isteyen çocuklar var. Bunlar için de silah ve mühimmat yardımcı yapılacak. Daha önce bronza seviniyorduk artık gümüş aldık diye üzülüyoruz. O seviyeye geldik.

"Trabzonspor'un büyük katkıları oldu"

Süper Lig'de tek bir takımın atıcılık branşı var, o da Trabzonspor. Trabzonspor'un büyük katkıları oldu. Diğer taraftan il müdürlüklerimiz, sponsorlarımız, yönetim kurulu üyelerimiz katkı sağladı. Tek başımıza bunu başarma şansımız zaten yok. Hepsine teşekkür ederim.

"Biz de adayız"

Bu kadar başarı geldikten sonra birçok aday da çıkmaya başladı. Biz de adayız tabi. Geçen sene de aynı şeyler olmuştu. Eğer madalya almazsak aday olmam demiştim. 4 kotayı bulamazsam çekip gideceğimi söylemiştim. Önümüzde bir madalyamız var. 2 gümüş madalya alındı olimpiyatlarda, 1'ini biz aldık. 7 kotalı sporcuyla 11 yarışmaya girdik. 11'inde 1 tanesi hariç hepsinde başarılıydık.