SON DAKİKA



Haber > Spor > Doğrularımızdan asla ödün vermedik

Doğrularımızdan asla ödün vermedik

06 Aralık 2015 Pazar - 10:15




Birlik Nakliyat Düzyurtspor Asbaşkanı Turgay Genç, Turuncu-Yeşilli ekibin yıllardır aynı çizgi üzerinde yönetildiğini ve bundan da hiçbir zaman ödün v





Spor Toto 3. Lig 1. Grup ekiplerinden Birlik Nakliyat Düzyurtspor’un Asbaşkanı Turgay Genç, Turuncu-Yeşilli ekibin geçen iki yılını anlattı. Yaptıkları değişimlerden gerekli dersleri aldıklarını belirten Genç, mücadele edilen lige göre takım kurulması gerektiğinin altını çizdi. Genç, “Geçen yıl ilk yarıda kurduğumuz ekip başarısız oldu. Bu kadroyla Düzyurtspor yıllardır devam eden misyonunu sürdürdü. Hem teknik anlamda hem yönetimsel anlamda bir çizgisi vardı. Biz bu misyonu hiç değiştirmedik” dedi.

İşte Genç’in ifadeleri: “Trabzon’da yetişen iyi oyuncuları bünyesinde toplayan, iyi bir idari yapısı olan, kendi bildiği doğrulardan gitmesi hep başarı getirdi bize. Basamakları tek tek çıktık, Önce BAL’da, ardından da 3. Lig’de başarılar elde ettik. Bu dönemde şampiyonluklar geldi. Çok önemli sıkıntıları çok çabuk aştık. 3. Lig’e çıkmamız ayrı bir başarıydı, oradan da şampiyon olup 2. Lig’e çıkmak bizim yapımızdaki bir takım için inanılmaz bir şeydi. 2. Lig çıtasında bizim aynı şekilde hem idari yapımız, hem teknik yapımız hiçbir şeyimiz değişmedi.”

“Biz o sezon başı geldik, 2. Lig’de de 3. Lig’de başarılı olan kadromuzu koruduk. Ama o kadromuz 2. Lig için yetersiz oldu. Devre arasında gerekli müdahaleleri yaptık, takım toparlandı, iyi futbol oynamaya başladık. Hatta bir dönem play-off’u düşünmeye, konuşmaya başladık. Düşme hattından 8-10 puan ileri gittik, son 6 haftada ne olduysa sıkıntılı bir süreç oldu. Sezonun başından sonuna kadar düşme potasında olan Tepecik ve Kahramanmaraş son hafta yukarı çıktılar. Biz üst üste 5-6 maç kazanamadık ve neticede düştük.”

Maçlarımız cenaze evi gibi oluyor

“İç saha işi bence sadece zeminle alakalı değil, taraftardır aslolan. Bizim en önemli handikabımız o. Trabzonspor bile taraftarını kaybetmişken bizim artık söyleyecek bir şeyimiz yok. Saha fiziki olarak biraz sıkıntılı yerde. Şehirden uzak, ulaşım zor, zemini suni çim, bize avantaj olması lazım. Çünkü bizim takım antrenmanlarını dahi orada yapıyor. Ama oraya kimse maça gelmiyor. Orası cenaze evi gibi oluyor, ses yok. Sanki deplasmana gelmiş gibiyiz. Zemin çok önemli değil. Takımlar oraya geldiğinde bakıyorlar hiç kimseden çıt çıkmıyor, daha rahat oynuyorlar, yenip gidiyorlar. Maltepe’de maç oynadık, 20-30 çocuk vardı Maltepe’den. Biz doksan dakika boyunca üstün oynadık. İlk yarı 7-0 olabilirdi maç ama atamadık. İkinci yarı 15-20 çocuk oradan bağırdı, adamlar o baskıyla bize gol attılar.”  

İstediğimiz manevi desteği göremedik

“Küme düşmemize rağmen keşkelerimiz olmadı. Elimizden geleni yaptık. 2. Lig’de bile bu takımı oynatabilmek bizim için çok önemliydi. Keşke düşmeseydi bu takım. Ufak tefek istenmeyen şeyler oldu, bizim elimizde olmayan bazı takımların masa başı oyunları da oldu. Tamamen masa başı oyunlarla düştük de demiyoruz ama onların da etkisi var. Keşke o anlamda Trabzon futbol kamuoyu da zora düştüğümüz o dönem manevi olarak yanımızda olsaydı, deplasmana gittiğimizde yanımızda Trabzon futbolunun önemli kişilerini görebilmiş olsaydık, bize karşı yapılan masa başı oyunlarda yanımızda birilerini görebilmiş olsaydık belki olmayabilirdi ama Düzyurtspor o yapısıyla 2. Lig’de zorlanacaktı.”

Oyuncularımız lige alışamadı

“3. Lig’e düştük. Biz düştük buradan geri çıkarız diye sezon öncesi planlama yaptık. 2. Lig’de ikinci yarı kurmuş olduğumuz takım iyi bir takımdı. Biz bunu muhafaza edelim, düştüğümüz gibi geri çıkalım dedik. Yoksa ligde şampiyon olmak kolay bir şey değil. O takımın iskeletini tuttuk, birkaç takviye yaptık. Bu sefer de karşımıza başka bir şey çıktı. Bana göre kurulmuş olan takım lige göre kurulmalı. 3. Lig’de çok daha aç, genç oyuncu var. 2. Lig’de daha çok teknik, daha çok tecrübeli olan oyuncular var. 3. Lig’de adam futbola aç, koşuyor, istiyor. Adam senden daha çok koşuyor, koşmadın mı kazanamıyorsun. Ya çok üst düzey bir takım kuracaksın. Ona da bizim kulüp olarak gücümüz yok. Bu sene de bu şekilde oldu, adapte olamadı birçok oyuncu daha 3. Lig’e.”

Kalan üç maçı kazanmalıyız

“30 puana ulaşırsak puan olarak hedefimize varmış oluruz. Ancak ilk yarı itibariyle, kesinlikle sergilenen futbol ve oynanan oyun bizi tatmin etmedi, Düzyurtspor sevenleri de, Trabzon kamuoyunu da mutlu ettiğini düşünmüyorum. Rakiplerimiz yaşadıkları puan kayıplarıyla bize sıralama yükselme şansını tepsiyle sunuyor, biz ise geri çeviriyoruz. Biz 9 puan çıkartırsak rakiplerimiz en fazla 6 puan alabiliyor, bir maç bizden az oynayacaklar. O 9 puanı alırsak 30 puan olur, bence hedefimize ulaşmış oluruz. Ama bu bizim için yeterli olmayacak. İyi futbol oynayıp örnek bir şeyler ortaya çıkarmamız lazım. Bu anlamda da Altay maçı çok önemli. Genç, koşan, futbolu bilen büyük bir camia. Bu maçı kazandığımızda puanımız 24’e çıkacak. Ondan sonra hafta içi Urfa’da Cizre ile oynayacağız. Deplasmanda takımımız çok iyi oynuyor. Büyük ihtimalle bu maçı kazanırsak 2 maçtan da galibiyet geleceğine inanıyorum.”

Olmazsa olmazımız tesistir

“Yukarıda bir tesis diye federasyonla proje yaptığımız Birlik Nakliyat’a ait olan bir binamız vardı, bize kiralamışlardı. Proje yaptık, Futbol Federasyonu da geçtiğimiz yıl küçük bir destek yaptı, biz de karkas anlamında bayağı bir yol kat ettik. Bu yıl başında yeniden bir proje yaptık ama hala bekliyoruz. Futbolculara sezonun bu anlamda hem Trabzon’a bakış açısını gösteren bir durumdayız. Seçimde de muhalif olmamızın da herhalde bir şeyini yaşıyoruz, bekliyoruz. Profesyonel takımın olmazsa olmazı tesis. O da bizde yok. Bu anlamda Trabzonspor devreye girmeli. Profesyonel takımların bir tesisi olmalı.” 

Altyapı denince akla Düzyurt geliyor

“Altyapı anlamında gururluyuz. 10-12 yıl önce Düzyurtspor’u yeniden yapılandırırken ortada hiçbir şey yoktu. Biz A takıma da yatırım yaparken, A takımla başarılar kazanırken, altyapıda da her zaman her kategoride takım kurmaya gayret ettik. Her maçta önemli mağlubiyetler alıyordu, altyapımız yeniliyordu ama biz hiç o işten vazgeçmedik. 10 yıldır süre gelen altyapı çalışmamızda altyapımızda her kategoride çok iyi takımlarımız var. Bütün gruplarda play-off kovalayan takımlarımız var. U14 takımımız Trabzon şampiyonu oldu, Trabzon’u temsil edecek. U15 takımımız bu sene 7 maçı 7 galibiyetle tamamladı, play-off grubuna kaldı. Şu anda bizim takımımızda eski altyapımızdan Murat var stoper, bir de Mustafa var. Geçen sene amatörde U19’da çok iyi jenerasyonumuz vardı, çok iyi 6-7 oyuncumuz vardı. Sezon öncesinde hedefimizi yeniden şampiyonluk olarak belirleyince bu oyunculardan sadece Mustafa’yı katabildik takıma. Ne oldu? Burada da 4-5 oyuncumuz boşa çıkmış oldu. Onları Trabzon’daki Akçakalespor’a gönderdik, takip ediyoruz, işleri bitmedi. Onlar hala Düzyurtspor’un oyuncusu. Trabzon’da altyapı dendiğinde artık Düzyurtspor’da deniliyor. Veliler çocuklarını Düzyurtspor altyapısına gönderiyorlar. O belki de bizim yaptığımız en önemli başarılardan bir tanesi. Bu işten vazgeçmiş değiliz. Trabzonlu çocukları yetiştirip futbolcu yapma misyonumuz devam ediyor.” 

Her zaman koyulan hedefe ulaşılamıyor

“Ligde 19 takımdan bir tanesi şampiyon olacak. 3. Lig’de şampiyon olduğumuz sezon bizden kimse bu başarıyı beklemiyor, esamemizi bile okumuyorlardı. Daha önce yaptık, başardık ama bu her zaman olacak diye bir şey yok. Ama biz hedefimizi ona koyduk, en kötü ihtimalle hedefimizin B planında play-off vardı. Şu anda puan itibariyle şampiyonluk biraz sıkıntılı gibi görünüyor. Bu üç maçtan iyi sonuçlar alamazsak bütün takımlar birbirini yenebiliyorlar, alttaki takım iki maç kazanınca yukarı geliyor. Bu kadar sıkıntılı ve kötü sonuç durumunda hala önümüzdeki 3 maçın sonucuna göre şampiyonluk şansımızın devam ettiğiniz görüyoruz.” 

İlk kez bir adım geri attık

2. Lig’e veda ettiklerinde görevi bırakmayı düşünmediklerini belirten Genç, şunları kaydetti: “Bırakalım diye bir şey olmadı. Yalnız şöyle bir şey oldu: Trabzon kamuoyunun da bildiği gibi Düzyurtspor 12 yıldır sürekli başarılı olan, hep şampiyon olan, hep ileri giden bir kulüptü. İlk kez bir adım geri geldik. Bu bizde şok etkisi yaratmadı dersek yalan olur. Çok üzücü bir durumdu ama bırakalım diye bir şey diyemezdik. İnsan çocuğunu bir yer bırakır mı? Düzyurtspor bizim için çocuğumuz gibi. Bırakma şansımız yoktu. Trabzonspor A kulüp, B kulüp bir yönetim gelir, bir başkaları yönetir. Futbolun içinde var bu, onu yaşayarak öğrenmiş olduk, hep başarı olmuyor. Biz hep yarışmacı takım oluyorduk 2. Amatör’de bile. Bir grupta biz mücadele ederken Düzyurtspor diye fikstür yazıldı mı rakiplerimiz bunları geçeriz diye düşünüyorlardı. Ama biz kurduğumuz takımla herkesi şaşırtıyorduk, hep doğru işler, nokta transferler yapıyorduk. Kilit bir ekibimiz vardı. 2002’den bu yana bu sezon şampiyon olacağız parolasıyla başlamadık. Altay maçıyla başlayacak önemli bir viraj var. Oyuncularla da konuştuk, takımda herhangi bir sıkıntımız yok. Çok önemli bir eşikteyiz. Trabzon kamuoyu inşallah duyarlı olurlar. Düzyurtspor’un başarılı olması Trabzon futboluna bir artı katacaktır. Düzyurtspor’u yeniden 2. Lig’e çıkarırsak Trabzon’un başarısı olacaktır. Bütün Trabzon’u bu maça bekliyoruz.” 

Kim seçilirse seçilsin bizim başkanımız olacak

“Altyapı anlamında, kulüplerin Trabzonspor’un dolaylı olarak altyapısı olarak kullanılıyor olması çok büyük bütçelerle Süper Lig’de oynayan bu takımın çok küçük bütçeler ayırarak gerek amatör gerek diğer profesyonel kulüplerin altyapılarına yardımda bulunabilirdi. Bu illa da maddi anlamda olacak değil. Trabzonspor’un altyapılarında, diğer kategorilerinde çalışan bir sürü hocaları var. Teknik anlamda destek olabilir.”

“Trabzonspor’un futbol mantalitesini bölge takımlarına işleyecek hocalar, senenin değişik zamanlarında yapılabilecek diğer takımların teknik ekipleri ve başkanlarıyla seminerlerle buluşulabilir. Bu yük getirmez. Sadece Trabzonspor’da bununla alakalı bir birim oluşturulmalı, bunu organize edecek. Bundan Trabzonspor’a fayda olur. Trabzonspor’a kim başkan seçilirse seçilsin bizim başkanımız olacaktır. Tek düşüncemiz Trabzonspor’un hem sahasal hem diğer sıkıntılarından bir an önce kurtulup eski Türk futbolundaki önemli yerini sağlamasıdır.”

Hiçbir yerden destek yok

“Profesyonel kulüpler arasında merkezde olan Düzyurtspor tesise en çok ihtiyacı olan takımdır. Trabzon merkezde Trabzonspor ve 1461’i bir kenara koyarsak, onlar bizim üst kimliğimiz. Burada bir Düzyurtspor var Ortahisar merkezde. Tamamen kendi imkanlarıyla, hiçbir yerden destek görmeden, tesisi olmadan. Sonuçta bu kulübü yönetenler hep veriyorlar, amatörde iken de veriyorlardı, yine veriyorlar. Trabzon futbolu için az da olsa bir şeyler oluyor. Trabzonlu futbolcunun burada kendini gösterebilme imkanı var, hep onlara öncelik tanıyoruz. Bir şekilde kulübün kasasına nakit koymasınlar ama birisi de bize desin ki size şöyle bir imkan sağlayalım. Çok zor değil aslında.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap