A+ A-
Yorum
10

Esteban'ın başarısının ardındaki sır

Yayın Tarihi: 21.03.2016 - 07:35 | Güncelleme Tarihi: 21.03.2016 - 07:32
Trabzonspor’un Cumartesi akşam oynadığı Sivasspor karşılaşmasında Esteban resmen şov yaptı.

Trabzonspor’un Cumartesi akşam oynadığı Sivasspor karşılaşmasında Esteban resmen şov yaptı. Kosta Rikalı eldiven toplamda 7 net pozisyonu çıkarak camiaya güven verirken son 15 dakikada toplamda 5 kurtarış yaparak 3 puanın mimarı oldu.  Ancak 26 yaşında ki kalecinin son dönemde artan bu performansının arkasında ki sır ise Trabzonspor’da Hami Mandırılı ile birlikte göreve gelen kaleci antrenörü Yalçın İnan…

Trabzonspor’da göreve başladıktan sonra bordo-mavililerin kalecilerinde bariz bir şekilde performans yükselişi görülürken bunun ilk örneği Onur’da yaşandı. Sezon başında yediği hatalı gollere rağmen taraftarların güven duyduğu Onur, İnan’ın göreve gelişiyle beraber performansında bir hayli yükseliş meydana geldi. Onur’un sakatlığının ardından kalede görev alan Esteban’da başarılı kurtarışları ile dikkat çekmeye başladı. Sezonun ilk yarısında da Onur’un sakatlığında 4 maçta 90 dakika forma giyen Esteban, bu maçlarda dikkat çekmezken, bu kez ise herkesin övgüsünü almaya başladı.

Bu noktada kaleci antrenörü Yalçın İnan ise kalecileri çalıştırma yöntemleri ile dikkat çekiyor. Özellikle farklı yöntemler deneyen ve kalecilerin reflekslerine odaklanan İnan, bu noktada ani gelen toplarda kalecilerin başarısını arttırıyor.