A+ A-
Yorum
10

EURO 2024'te günün maçları!

Yayın Tarihi: 21.06.2024 - 12:21 | Güncelleme Tarihi: 21.06.2024 - 12:20
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda heyecan dorukta! Turnuvanın sekizinci gününde Slovakya-Ukrayna, Polonya-Avusturya ve Hollanda-Fransa karşılaşmaları, futbolseverlere unutulmaz anlar yaşatacak.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda heyecan bugün D ve E Grubu'nda oynanacak maçlarla devam ediyor. Turnuvanın sekizinci gününde Slovakya - Ukrayna, Polonya - Avusturya ve Hollanda - Fransa karşılaşmaları futbolseverlerle buluşacak.

SLOVAKYA - UKRAYNA MAÇI

E Grubu'nda ikinci maçında Slovakya ve Ukrayna karşı karşıya gelecek. Düsseldorf Arena'da oynanacak olan ve TSİ 16.00'da başlayacak müsabakayı İngiliz hakem Michael Oliver yönetecek. İlk maçlarında Slovakya, Belçika'yı 1-0 mağlup ederken, Ukrayna Romanya'ya 3-0 yenildi. İki takım arasındaki rekabette Ukrayna'nın üstünlüğü bulunuyor; daha önceki 8 karşılaşmanın 3'ünü Ukrayna, 2'sini Slovakya kazandı.

POLONYA - AVUSTURYA KARŞILAŞMASI

D Grubu'ndaki ikinci maçta Polonya ve Avusturya karşı karşıya gelecek. Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olan maç TSİ 19.00'da başlayacak. İlk karşılaşmalarında Polonya, Hollanda'ya 2-1, Avusturya ise Fransa'ya 1-0 yenildi. Maçı FIFA kokartlı Türk hakem Halil Umut Meler yönetecek. İki takım daha önce 11 kez karşılaştı; Polonya 5, Avusturya 4 galibiyet aldı, 2 maç berabere bitti.

Avusturya Milli Takımı'nda 5 futbolcu kart sınırında bulunuyor. Polonya kadrosunda Süper Lig'den üç isim yer alıyor: Fenerbahçe'den Sebastian Szymanski, Başakşehir'den Krzysztof Piatek ve geçen sezon Antalyaspor'da oynayan Adam Buksa.

HOLLANDA - FRANSA MAÇI

Günün son maçında D Grubu'nda Hollanda ve Fransa karşı karşıya gelecek. Leipzig'de oynanacak olan maç TSİ 22.00'de başlayacak. İlk maçlarını kazanan iki takım, liderlik için kritik bir mücadeleye çıkacak. Hollanda, Polonya'yı 2-1, Fransa ise Avusturya'yı 1-0 yenmişti.

İki takım bugüne kadar 30 kez karşılaştı; Fransa 15, Hollanda 11 galibiyet aldı, 4 maç berabere bitti. Fransa, Hollanda ile oynadığı son 8 maçın 7'sinde galibiyet elde etti. Fransız yıldız Kylian Mbappe'nin durumu belirsizliğini koruyor. Burnu kırılan Mbappe, bu karşılaşmada görev alması halinde maskeyle sahaya çıkacak.

HABER MERKEZİ

 

Muhabir/Editör:İsmail Düzgün
Etiketler