SON DAKİKA



Haber > Spor > Fazla söze gerek yok…

Fazla söze gerek yok…

07 Mart 2016 Pazartesi - 10:40








Hemen hemen her konuda (sadece Türkiye’nin yönetilmesi hariç) işler yolunda gitmediğinde bir takım değişiklikler ve düzenlemeler yapılır. Futbolda bunun getirisi de genellikle olumlu olur idi. Ama Türkiye’de her şey tersine döndü, işler değişti. Öyle ki; Süper Lig’de hemen hemen aynı zaman diliminde teknik adam değişikliği yapan 3 takımdan sadece bir tanesinde işler yoluna girdi. Gençlerbirliği’nde İbrahim Üzülmez 7’de 6 yaparak, büyük bir başarıya imza attı. Ama Galatasaray’da Mustafa Denizli, Trabzonspor’da ise Hami Mandıralı için işler yolunda gitmedi. Mustafa Denizli geldiği gibi gitti. Trabzonspor’da Hami Mandıralı ise 7’de 6 başarısızlık sonucu ile ne yapacak?

*

“Hami’nin ne yapacağı kendine kalmış” diyelim de, tribünlerini 23 bin seyircinin doldurduğu Konya Torku Arena’da Trabzonspor’un neler ortaya koyabildiğine bakalım? Yeri gelmiş iken, geçen hafta 1 TL’ye satılan bilete rağmen 23 bin kişilik Avni Aker’in tribünlerinin yarısının bile dolmadığını da mukayese yapmak için hatırlayalım!

*

Haa, bir de ‘futbolun beşiği’ denilen Trabzon’da tribünlerdekilerin tezahüratının Konyalı’nın onda biri kadar bile etkili olamadığını da burada belirtmez isek, haksızlık olur. Milli Takım’ın 2, Konyaspor’un da 1 maçını basın tribününden izlediğim Konya Arena’daki Konyalılar’dan Trabzonlular’ın öğreneceği o kadar çok şey var ki.


*

Bir türlü yeşil çimler üzerine inip de Aykut Kocaman ile Süper Lig’de tarihinin en iyi sezonunu yaşayan Konyaspor karşısındaki Trabzonspor’un neler yapmak istediğine, ya da neler yaptığına bakamadık!

*

Kötü sonuç için de, bulabildiğimiz iyiliklerden başlayarak kendimizi avutalım! İlk kez ön liberoda forma giyen Ramazan, savunma anlamında tereddütlü olsa da; topu dikine taşıyarak, hücumda daha etkili ve geleceği olan bir futbolcu görüntüsü verdi. Israr edilirse milyonlar heba edilmeden bir futbolcu transfer edilmiş olur. Genelde tek iyi görüntü de bu olduğuna göre, sahaya iyi yayılan Konyaspor karşısında Trabzonspor aslında çok kötü bir görüntü vermedi. Ama, ‘Sefa ve Özer’in ağlara gönderilmesi hiç de zor olmayan iki pozisyonda kaçırdıkları, Bordo-Mavili takımın kaderini belirledi’ diyebiliriz.

*


Gol bölgesinde tek kaldığı için etkili olamayan Muhammet Demir’i, Cardozo ile destekleyerek birlikte oynatmak, acaba 1-0 mağlup devam eden maçın en azından 1-1 olmasına sebep olmaz mıydı? Bana göre tek başına Cardozo ile olma ihtimalinden fazla idi. Mandıralı; Muhammet’i değil de, Özer’i almış olsaydı, ne kaybederdi ki? Orta alan zayıf düşer de maç 2-0 mı olurdu? Olsun! Beraberlik olmayacak ise, ha 1-0, ha 2-0 olmuş? Ne fark eder ki? Zaten de oldu. Üstüne üstlük, sahada hafta içindeki Kupa maçı nedeniyle yorulmuş ve bu nedenle de son haftalara göre sahasındaki en kötü performansını sergileyen bir Konyaspor vardı sahada. Vardı, var olmasına da, karşınızdakinden daha iyi olmadıktan sonra, kazanmanız da mümkün olamayacağına göre ve de Torku Arena’da da öyle olduğuna göre, daha fazla söze, ya da yazmaya gerek var mı?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap