SON DAKİKA



Haber > Spor > Fırtına Bandırma'da battı

Fırtına Bandırma'da battı

10 Aralık 2015 Perşembe - 11:11








EuroCup D Grubu'nda aynı ülkenin iki takımı Banvit ve Trabzonspor Medical Park, Bandırma’da karşılaştı. Geçen hafta Bordo-Mavililer Sırbistan'ın UNICS Kazan takımını deplasmanda mağlup ederek play-off’a kalmayı garantiledi. Onun için konuk takım bu karşılaşmaya daha rahat başladı. Trabzonspor’un yeni başkanı Muharrem Usta seçimi kazandığı takdirde futbol ve basketbolu aynı çatı altında toplayacağından söz etmişti. İlerleyen süreçte birleşme nasıl bir oluşum içinde olacak beklemedeyiz. Bu karşılaşmada Trabzonspor Medical Park, iyi takımlarla eşleşmek adına galip gelmek istedi.

Banvit ise galip gelince play-off’ta avantaj sağlayacaktı. Yani her iki takım da kazanmak için mücadele verdi. Banvit müsabakaya iyi savunma yaparak başaldı. Karşılaşmanın başında her iki ekip de isabetsiz atışlar yapınca ilk çeyrekte istenilen sayılara ulaşılamadı. Konuk takım turnikelerde kaçırdı, Banvit üçlük atışları kaçırdı, ilk çeyrek konuk takım lehine 16-8 tamamlandı. İkinci çeyrekte Banvit oyuna daha istekli ve başarılı başlayınca 8-0'lık seri yakaladı. Markovic hemen moral alarak takımın imdadına yetişti. Bu periyodun iyi oyuncusu Sertaç Şanlı olunca takım yine toparlandı. Oyuna yön veren oyuncu oldu. Fakat az süre alınca fazla katkısı olmadı.

Fırtına bu periyotta çok iyi pas yapıp sürekli sayı üreterek skoru korudu. Trabzon pota altında hayli başarısız oldu. Geriye dönmede sıkıntı yaşayınca bu periyot 35-35 eşitlikle tamamlandı. Üçüncü çeyrekte konuk ekip ilk defa üçlük sayılarda bu kadar kısır bir maç geçirdi. Trabzonspor MP daha kontrollü ve deneyimli gözüktü. İki taraf da hücum ağırlıklı oyuncularla oyuna başladı. Banvit yine 8-0’lık seriyle oyuna devam edince birden 47-39 öne geçti. Koç Markovic mola ile oyunu durdurup önlem aldı.

Trabzonspor MP genelde orta dereceli atışları Kinsey ile yaptı. Savunmada Kulig, hücumda Kulig, atışlarda Kulig olunca takımın formda oyuncusu gözüktü. Son çeyrek başa baş geçen karşılaşmada takımlar birbirinden skor olarak kopmadan devam etti. Aralarında oynanan tüm karşılaşmalar son ana kadar hep heyecanlı olmuş. Hardy oyunun sonuna kadar kendini bulamadı. 9 atışın 1’inde başarılı oldu. Maçın yıldızı Daniel Kulig olsa da konuk ekip müsabakayı kaybetti. Konuk ekipte koç Markovic oyuncu değiştirmede hata yapınca mağlubiyetin nedeni oldu. İki Türk takımı el ele bir üst tura çıkmayı garantiledi. Banvit mücadeleden 71-67 galip ayrıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap