A+ A-
Yorum
10

10’uncu haftada hayal kırıklığı tavan yaptı!

Yayın Tarihi: 28.10.2024 - 10:00 | Güncelleme Tarihi: 28.10.2024 - 13:16
Fırtına bu sezon camia ve taraftarını üzmeye devam ediyor
Kaynak:HABER MERKEZİ

GEÇTİĞİMİZ sezonu kayıp yıl olarak adlandıran ve Trabzonspor’da değişen bir şey yok. Bordo-mavili takım, ‘Şampiyonluk’ parolasıyla yola çıktığı ve daha sezonun başında yaptığı 13 transferle dikkatleri üzerine çektiği Süper Lig maratonuna kötü başladı. Bordo-mavili takımı geride kalan 10 haftalık süre içinde ancak 12 puan toplarken, daha şimdiden zirvenin çok uzağında kaldı. Göztepe karşısında elde ettiği şok yenilgi ile bu sezonki ilk mağlubiyeti ile tanışan Trabzonspor, performansı ile de gelecek adına umut vermedi.

Bordo-mavililer, Süper Lig ve Avrupa Kupaları'nda olmak üzere oynadığı 15 resmi maçın sadece 4'ünü kazanarak yüzde 26'lık bir galibiyet oranında kaldı. 8 maçtan beraberlikle ayrılan Trabzonspor, 3 maçı da kaybetti. Ligde iki maç üst üste kazanamayan Fırtına, 9 hafta sonunda 12 puan ile zirve yarışının uzağında kalırken 1,33 puan ortalamasıyla maçlarını oynadı.

AVRUPA’YA ERKEN VEDA

TRABZONSPOR, Avrupa Kupaları'ndan da erken elenerek grup aşamalarına katılamadı. UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi eleme maçlarında da arzu ettiği sonuçları alamayan Karadeniz ekibinin hem lig hem de Avrupa serüveni hüsran ile başladı.

LİGDE DE TABLO İYİ DEĞİL

Ligin ilk haftasında deplasmanda Sivasspor ile 0-0 berabere kalan, ikinci haftayı bay geçen Trabzonspor'un üçüncü haftadaki Kayserispor karşılaşması da Avrupa kupası maçı nedeniyle ertelendi. Dördüncü haftada Eyüpspor ile 0-0 berabere kalan Trabzonspor, beşinci haftada kendi evinde Beşiktaş ile 1-1, erteleme maçında da Kayserispor ile 2-2 berabere kaldı. Fırtına, 6. hafta Gaziantep FK ile deplasmanından golsüz beraberlikle dönerken, ilk galibiyetini 7. hafta sahasında Konyaspor karşısında 3-2'lik sonuçla elde etti, 8. haftadaki Hatayspor maçı da 1-1 sona erdi. Daha sonra sahasında Başakşehir'i 1-0'lık sonuçla geçen Trabzonspor, 10. hafta Göztepe deplasmanında 2-1 kaybetti.

DEPLASMANDA HİÇ KAZANAMADI

Trabzonspor, dış sahada 3 ayrı çalıştırıcı döneminde oynadığı 5 lig maçında 4 beraberlik, 1 mağlubiyet ile 4 puan toplayarak 0,8 puan ortalamasında kaldı.

NAMAĞLUP UNVANI DA GİTTİ

En son geçen sezon 4 Mayıs'ta Samsunspor'a deplasmanda 3-1 mağlup olan Trabzonspor, Göztepe maçında aldığı sonuçla 175 gün sonra kaybederek yenilmezliğini sürdüremedi. Trabzonspor, geçen sezon 35. haftadaki Samsunspor maçının ardından oynadığı 3 maçı da galibiyetle kapattı, bu sezon da 9 hafta sonunda 2 galibiyet, 6 beraberlik, 1 mağlubiyet yaşadı.

Muhabir/Editör:İsmail Düzgün