A+ A-
Yorum
10

A Milli Takımımız İspanya ile kritik bir maça çıkıyor! Hedef kazanmak! BİZİM ÇOCUKLAR MUCİZE PEŞİNDE!

Yayın Tarihi: 17.11.2025 - 17:00 | Güncelleme Tarihi: 17.11.2025 - 17:07
Kaynak:HABER MERKEZİ

Ay-Yıldızlı ekibimiz 2026 Dünya Kupası Emeleri’ndeki son grup maçını yarın (18 Kasım Salı) İspanya ile deplasmanda oynayacak.

Sevilla şehrindeki La Cartuja Stadı'nda TSİ 22.45'te başlayacak olan İspanya-Türkiye mücadelesini Alman hakem Felix Zweyer yönetecek.

İspanya, E Grubu’nda 5 maçta topladığı 15 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. A Milli Takımımız ise 5 maçta topladığı 12 puanla ikincilik basamağında yer alıyor.

LİDERLİK İÇİN 7 FARK GEREKİYOR!

2026 Dünya Kupası’na gitme yolunda Play-Off’u garantileyen Ay-Yıldızlı ekibimiz bir mucizeyi gerçekleştirmek istiyor. Konya’da İspanya’ya 6-0 kaybeden milliler, rakibini Sevilla’da 7-0 mağlup ederse lider olacak ve Dünya Kupası’na doğrudan gitme hakkını elde edecek.

MİLLİ TAKIMDA 6 ÖNEMLİ EKSİK

Elbette İspanya gibi dünyanın en iyi takımlarından birisine 7 gol atmak sadece bir mucizeyi gerçekleştirmek anlamını taşıyor.

A Milli Takım'da sakatlıkları bulunan Kaan Ayhan, Aral Şimşir, Kerem Aktürkoğlu ve Abdülkerim Bardakcı, sakatlıkları nedeniyle aday kadrodan çıkartıldı. İsmail Yüksek ise kart cezası nedeniyle kamptan ayrıldı. Aday kadroya Galatasaray'dan Ahmed Kutucu dahil edildi.

Millilerde daha önce de kaptan Hakan Çalhanoğlu, el bileğindeki sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılmıştı.

Teknik direktör Vincenzo Montella’nın bu nedenle İspanya karşısında farklı bir 11 sahaya sürmesi bekleniyor.

MUHTEMEL 11’LER

İSPANYA: Simon, Porro, Cubarsi, Laporte, Cucurella, Merinos, Zubimendi, Ruiz, Torres, Pino, Oyarzabal

TÜRKİYE: Mert Günok (Uğurcan), Zeki, Samet, Merih Demiral, Ferdi (Mustafa), Orkun, Salih Özcan, Arda Güler (Atakan), Kenan Yıldız (İrfan Can), Barış Alper, Oğuz (Yusuf Sarı)

Etiketler