A+ A-
Yorum
10

Ballon d'Or'a Barcelona ve Real Madrid damgası

Yayın Tarihi: 05.09.2024 - 10:54
Avrupa futbolunun en prestijli ödüllerinden Ballon d'Or'da adaylar belli oldu. En iyi erkek futbolcu ödülü için Real Madrid'den 7, en iyi kadın futbolcu ödülü içinse Barcelona'dan 8 futbolcu geniş listede yer aldı.
Kaynak:NTVSPOR

France Football dergisi tarafından her yıl verilen Ballon d'Or'da 30 kişilik listeler belli oldu.

En iyi erkek ve kadın futbolcuya verilecek ödül için açıklanan geniş listeye Real Madrid ve Barcelona damga vurdu.

Ballon d'Or'un sosyal medya hesabından duyurulan en iyi erkek futbolcu listesinde Real Madrid'den Jude Bellingham, Federico Valverde, Toni Kroos, Vinicius Jr, Dani Carvajal, Kylian Mbappe ve Antonio Rüdiger yer aldı.

Real Madrid'den listede yer alan 7 oyuncudan 6'sı geçtiğimiz sezon LaLiga, Şampiyonlar Ligi ve İspanya Kupası şampiyonluğu yaşadı. Kylian Mbappe ise yaz transfer döneminde İspanyol devine imza atıp ilk kupasını UEFA Süper Kupa'da kazandı.

Bu isimlere ek olarak LaLiga'da forma giyen Nico Williams, Dani Olmo, Dani Carvajal'in yanı sıra İspanyol futbolcular Rodri ve Alejandro Grimaldo listede kendine yer buldu. 6 futbolcu da 2024 Avrupa Şampiyonası'nda şampiyonluğa ulaşan İspanya'nın kadrosunda bulunuyordu.

En iyi kadın futbolcu ödülü için belirlenen listede ise Barcelona'dan 8 futbolcu yer aldı. Geçtiğimiz yıl ödülü kazanan Aitana Bonmati'yle birlikte 2 Ballon d'Or sahibi Alexia Putellas, Lucy Bronze, Mariona Caldantey, Caroline Graham Hansen, Patri Guijarro, Ewa Pajor ve Salma Paralluelo aday gösterildi.

Geçtiğimiz sezon İspanya Kadınlar Futbol Ligi'nde üst üste 5. kez şampiyon olan Barcelona, Şampiyonlar Ligi'yle birlikte Süper Kupa ve İspanya Kupası'nda zafere ulaştı. Katalan ekibinde yaz transfer döneminde Lucy Bronze Chelsea'ye, Mariona Caldentey Arsenal'a transfer olurken Ewa Pajor Wolfsburg'dan takıma katıldı.