A+ A-
Yorum
10

Batista Mendy 40 milyon Euro

Yayın Tarihi: 21.10.2024 - 12:45
Başakşehir maçında istatistikleri alt üst eden genç yıldız değerine değer katıyor
Kaynak:HABER MERKEZİ

Abdullah Avcı’nın ardından Şenol Güneş’in de stoper bölgesinde görev verdiği Gine asıllı Fransız futbolcu, performansıyla parmak ısırtıyor. Başakşehir karşısında 7.8 reytingle oynayan Mendy, %92 pas isabeti, 9/11 ikili mücadele kazanma ve 2 top kapma ile izleyenleri büyüledi. Yapılan yorumlarda, “Mendy böyle giderse, 40 milyon euro’nun üzerinde alıcı bulur” denildi.

TRABZONSPOR’UN 24 yaşındaki jokeri Batista Mendy, farklılık yaratmaya devam ediyor. Orta sahada görev yapmasına karşın Abdullah Avcı’nın stoper bölgesinde görev verdiği Meny, yeni hocası Şenol Güneş’in de vazgeçemediği stoperi oldu. Savic ve Denswil’in sakatlıkları nedeniyle forma giyemediği Başakşehir karşısında sahaya stoper olarak çıkan Mendy istatistikleri alt üst etti.

BAŞAKŞEHİR maçında Trabzonspor’un en iyilerinden birisi olarak dikkat çeken Batista Mendy, oynadığı başarılı futbolla 7.8 reyting aldı. 79 kez topla buluşan 24 yaşındaki genç yetenek, %92 pas isabeti, 9/11 ikili mücadele kazanma, 1 uzaklaştırma, 1 pas arası, 2 top kapma, 3/3 çalım ile öne çıkmayı başardı. Bu sezon tüm kulvarlarda 14 maç oynayan Mendy, 10 milyon euro olarak gösterilen piyasa değerini de her geçen gün yukarıya taşıyor. Yapılan yorumlarda, “Mendy böyle giderse, 40 milyon euro’nun üzerinde alıcı bulur” denildi.

BONSERVİSİNE 4 MİLYON 400 BİN EURO ÖDENDİ

GEÇTİĞİMİZ sezon Fransız ekibi Angers’ten 4 milyon 400 bin euro bonservis bedeli karşılığında alınan Mendy ile 4+1 yıllık kontrat yapıldı. Fransız oyuncu, Trabzonspor’dan her yıl için 1.4 milyon euro (her yıl 50 bin euro artıyor) garanti ücret alıyor.

Muhabir/Editör:İsmail Düzgün