A+ A-
Yorum
10

Celil Hekimoğlu 1461 Trabzon'un hedeflerini açıkladı

Yayın Tarihi: 27.08.2024 - 20:39
Başkan Celil Hekimoğlu 1461 Trabzon kulübü ile ilgili açıklamalarda bulundu

1461 Trabzon Futbol Kulübü Başkan Celil Hekimoğlu, takımımızın 2024-2025 sezonundaki hedefleri hakkında medya merkezimize açıklamalarda bulundu. 2024-2025 sezonunun tüm kulüplere hayırlı olmasını dileyen Celil Hekimoğlu, “Kulübümüzün önümüzdeki sezonki hedefleri ve misyonu ile ilgili bilgi vermek istiyorum. Kamuoyunda kulübümüzle ilgili oluşan algı ve beklentiler var. Onları taraftarlarımızın bilgisine sunmak istiyorum. Önümüzdeki sezon farklı bir yapılanmaya gidiyoruz. Sezona başlarken, şampiyonluk hedefi ile başlayacaktık. Ancak, ekonomik dar boğazın çok artması bizi biraz farklı yollara itti. Sponsor anlamında çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Sponsor bulamıyoruz desek yeridir. Yine mücadele edeceğimiz beyaz grupta 3-4 takım çok büyük ciddi yatırımlar yapıyorlar. Böyle bir sezon da yarışmaktansa, yapılanmanın daha uygun olacağını düşündük. O yüzden de biz bu sezon farklı bir yapı ile sahaya çıkacağız” dedi.

 

Kaliteli kadro kurulduğunu ve iyi oyuncuların transfer edildiğini de belirten Başkanımız Celil Hekimoğlu, “Ancak bu sezon ‘illa şampiyon olalım’ modunda değiliz. Genç ve dinamik oyuncular alarak, önümüzdeki sezonların alt yapısını oluşturduk. Yaşlı oyuncu almadık. 30 yaş üstü 1 tane oyuncu aldık. Diğer oyuncuların tamamı genç oyuncular. Kendi altyapımızdan 5 oyuncuyu profesyonel yaptık. Onlara da bu sezon şans vereceğiz. Aldığımız oyuncuların bonservislerine yüklü maliyet ödedik. Çünkü kiralık oyuncu almadık. Trabzonspor’dan her sezon 4-5 oyuncu alıyorduk kiralık olarak. Bu sezon almadık. Tamamen bonservisli ve kendi oyuncularımız üzerine yoğunlaştık. Nedeni; kiralık oyunculardan çok bir fayda sağlayamadık. Bu oyuncular bizim kulübümüze sahiplenme ve aidiyet duygusu hissetmediler. ‘Nasıl olsa ben bu kulübe ait değilim’ bilincindeydiler. Bundan sonra özel bir durum olmadığı sürece kiralık oyuncu almayacağız” ifadelerini kullandı.

 

Bu sezon altyapıya büyük önem verdiklerini belirten Hekimoğlu, “Belki daha önce yapmamız gerekeni bu sezon yapmaya başladık. Daha çok altyapıya ağırlık vermeye karar verdik. U19 takımımızı özerk hale getirdik. Teknik Direktör olarak da Trabzon’umuzun değerli hocası Osman Kastan’ı göreve getirdik. Ayrı bir tesis binası tahsis ettik. Bu sezon hem U17 hem de U19 takımlarımız ile bölgesel akademi ligine katılıyoruz. Amacımız ise elit akademi ligine katılmak. Bu takımlarımızda da yarışmacı olmak istiyoruz. A takımımıza daha çok oyuncu katkısı sağlamak istiyoruz. O yüzden bu sezon gözümüzü ve zamanımızı altyapımıza ayırmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

 

Türk futbolunda krizin ve kaosun gittikçe derinleşmeye başladığını da söyleyen Başkanımız Celil Hekimoğlu, “Özellikle kulüplerdeki ekonomik kriz had safhada. Bu sezon en az 20-30 kulüpte ciddi sıkıntılar yaşanacak. Şuan da bile başladı. Bunun da artarak devam edeceğini düşünüyorum. Bugün süper lig de bile mecburiyetten dolayı genç oyuncularla sahaya çıkan takımlar var. Alt liglerde ise bunun çok daha fazla olacağını düşünüyorum. Bazı kulüpler menajerlerin eline geçmiş durumda. Ciddi yönetimsel sorunlar var. 1. Lig kulüplerinde bile bu var. Takımına oyuncu transfer ettirip, başka takımlara kiralayarak, ciddi gelir elde eden menajerler var. Başkanların değil menajerlerin yönettiği kulüpler var. Bu çok artmaya başladı. Türk futbolunda menajerlerin gücü çok artmaya başladı. Bunların bizim gibi kulüplere gücü yetmiyor ama bazı kulüplerde bunlar oluyor. Sonra da bu kulüpler kaybolup gidiyorlar. Bu yıl çok büyük yatırım yapan bir kulüp, bir dahaki sene küme düşebiliyor. Kaos o kadar derinleşmiş durumda. Tabiki burada Türkiye Futbol Federasyonuna büyük görevler düşüyor. Biz TFF’nin yeni yönetiminin bu işlere daha radikal şekilde eğilmesini istiyoruz. Kulüplerde ciddi sorunlar var. Halının altına süpürmememiz lazım. Üstlerine gitmemiz lazım. Mali Fair-Play’a uyulmuyor. Kulüpler batmış durumda. Ama o batan ve bu kurallara uymayan kulüpler, sezonun sonunda yarışı kazanabiliyor. Sonraki sezon da küme düşüyorlar. Burada kaybeden bizim gibi doğru yönetilen, hesabı kitabı yapan ve kurallara uyan kulüpler oluyor. İnşallah TFF’nin yeni yönetimi ve Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu bu sorunlara bir el atacaktır” dedi.

 

Başkan Celil Hekimoğlu, sözlerini ise şöyle tamamladı; “Bu sene gerçekten ticari anlamda dar boğaz ve ekonomik kriz var. Bu da artacaktır. Banka faizleri çok yüksek. Borçlu kulüpler bu konuda büyük sıkıntı yaşıyor. Bu sene gemiyi sağ salim limana yanaştıran kulüpler başarılı olmuş olacaktır. İnşallah bizim kulübümüz bunun öncüsü olacaktır. Ben bütün kulüplerimizi dikkatli olmaya davet ediyorum. İnşallah hepimiz için güzel ve hayırlı bir sezon olacaktır”

Etiketler