A+ A-
Yorum
10

Diyarbakır’da önce vatan pankartı!

Yayın Tarihi: 20.08.2024 - 12:05
İstanbulspor-Amedspor maçına, Sarı-Siyahlılar, "ÖNCE VATAN" pankartı ile çıktı. Bunun ardından Amedspor tribünlerinden ıslıklar yükseldi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

TFF 1. Lig’in 2'nci haftasında Amedspor, sahasında İstanbulspor'u ağırladı. Saat 21.00'de başlayan karşılaşma Diyarbakır Stadyumu'nda oynandı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun da statta izlediği maçı 20 bini aşkın Amedspor taraftarı takip etti. İbrahim Hacıosmanoğlu, İstanbulspor Kulüp Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ve Amed Sportif Faaliyetler Kulüp Başkanı Aziz Elaldı, maçı öncesi tribünleri selamladı. İstanbulspor, Amedspor maçı öncesi ısınmaya Gaffar Okkan tişörtüyle çıktı. İbrahim Hacıosmanoğlu, maçı Amedspor taraftarlarının arasında izledi.

İstanbulspor-Amedspor maçına, İstanbulspor "ÖNCE VATAN" pankartı ile çıktı. Bunun ardından Amedspor tribünlerinden ıslıklar yükseldi.

EŞBAŞKANIN İSMİ PROTOKOLE YAZILMADI

Amedspor-İstanbulspor maçında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Hatun, isminin protokole yazılmaması üzerine taraftarların arasına inip maçı izledi. Bunun üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, Amedspor Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Burç Baysal ve Diyarbakır’daki STK temsilcileri de protokolden ayrılıp Doğan Hatun ile birlikte maçı izledi.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da protokolden ayrıldı.

10 KİŞİ KALDI

Karşılaşmanın 56. dakikasında Amedspor, Uğur Adem Gezer'in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. İstanbulspor 77. dakikada Emir Kaan Gültekin’in attığı golle 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın geri kalanında başka gol olmayınca Amedspor karşılaşmadan 1-0 mağlup ayrıldı.İstanbulspor, TFF 1. Lig'in gelecek haftasında sahasında Şanlıurfaspor'u ağırlayacak. Amedspor ise deplasmanda Sakaryaspor'a konuk olacak.

"AİLEMİ ALIP TEKRAR GELECEĞİM"

Basın toplantısında konuşmasına şehit edilen eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okan ve silah arkadaşlarını anarak başlayan İstanbulspor teknik direktörü Osman Zeki Korkmaz, “Bugün maçı konuşmak istemiyorum. Dün Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde kaldık. İki gün boyunca gezdik. Bunu samimiyetimle söylüyorum en kısa zamanda ailemi alıp Diyarbakır’a geleceğim. Bu bugünle kalamaz çünkü Türkiye’de örnek olacak bir misafirperverlik gördüm. Kim sokakta görse bir şey ikram etmek istiyor, esnafla dostluk kurduk. Bu anlamda Diyarbakır’a geldiğimize çok mutluyuz. Maçı bir kenara bırakın, sizi tanıdığımıza çok mutluyuz. Misafirperverliğiniz örnek oldu bunun altında ezilmemek için sizleri İstanbul’da en iyi şekilde ağırlayacağımızı söylemek istiyorum. Maçı bugün biz yarın Amed kazanır. Hepinizin huzurunda Diyarbakır halkına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.