Dortmund çeyrek finalde Real ile oynayacak!
Yayın Tarihi: 02.07.2025 - 10:42
Kaynak:HABER MERKEZİ
FIFA Kulüpler Dünya Kupası son 16 turu maçında Borussia Dortmund, Meksika temsilcisi Monterrey'i 2-1 yenidi ve adını çeyrek finale yazdırdı.
Alman temsilcisi Dortmund’a galibiyeti getiren golleri, 14 ve 24. dakikalarda Sehrou Guirassy attı.
Monterrey 48. dakikada German Berterame'nin ayağından bulduğu golle farkı bire indirse de kalan sürede eşitliği sağlayamadı ve turnuvaya veda etti.
Aldığı bu galibiyetle çeyrek finale yükselen Borussia Dortmund, son 8 turunda güçlü Real Madrid ile karşılaşacak.
Real Madrid-Borussia Dortmund çeyrek final maçı 5 Temmuz Cumartesi günü TSİ 23:00’te oynanacak.
Real ile Dortmund eşleşmesinde futbolseverlerin beklediği kapışma gerçekleşemeyecek.
BELLINGHAM DERBİSİ HAYAL OLDU
Real Madrid'in yıldız ismi Jude Bellingham (22) ile Borussia Dortmund'da forma giyen kardeşi Jobe Bellingham'ın (19) karşı karşıya geleceği maç, Jobe'un cezalı duruma düşmesiyle şimdilik hayal oldu.
Monterrey karşısında sahaya ilk 11’de çıkan orta saha futbolcusu Jobe Bellingham, 28’inci dakikada gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.
29 yaşındaki genç oyuncu çeyrek final maçında ağabeyi Jude Bellingham’a karşı oynama şansını kaçırmış oldu.
TRANSFERDE AĞABEYİNİ SOLLADI
Yaz transfer döneminde İngiliz ekibi Sunderland'dan 30 milyon 500 bin euro karşılıağında Borussia Dortmund'a imza atan Jobe Bellingham, Alman ekibinin en pahalı ikinci transferi oldu. 19 yaşındadaki Jobe, böylelikle ağabeyi Jude'un Dortmund'a gelişinden daha yüksek bir bedelle transfer gerçekleştirmiş oldu.