A+ A-
Yorum
10

Fatih Tekke : "Takımımdan Çok Memnunum"

Yayın Tarihi: 26.07.2026 - 19:01
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Eintracht Frankfurt'a 3-0 kaybedilen hazırlık maçının ardından takımın performansını değerlendirdi. Tekke, sonuçtan çok oyundan memnun olduğunu söyledi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren Trabzonspor, ilk hazırlık maçında Bundesliga temsilcisi Eintracht Frankfurt'a 3-0 mağlup olurken, Teknik Direktör Fatih Tekke karşılaşmanın ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Deneyimli teknik adam, skorun hazırlık sürecinde ikinci planda olduğunu vurgulayarak, takımın ortaya koyduğu mücadeleden memnun kaldığını ifade etti.

"Takımımdan Çok Memnunum"

Maçı sonuç odaklı değerlendirmediklerini belirten Fatih Tekke, hazırlık kampının planlanan şekilde ilerlediğini söyledi.

"Bugün verimli bir karşılaşma oldu. Bizim için iyi bir maçtı. Takımımdan çok memnunum. Maç maç gitmek lazım. Üç kulvarda yarışmak kolay değil. Zor bir sene bizi bekliyor. Biz gayet iyi çalışıyoruz, oyuncular da çok iyi tepki veriyor."

Tekke, Trabzonspor'un Süper Lig, Türkiye Kupası ve Avrupa'da mücadele edeceği yoğun sezon öncesinde fiziksel ve taktiksel hazırlıkların planlandığı şekilde sürdüğünü dile getirdi.


"Sonuçtan Tamamen Bağımsız Değerlendirmek Gerekiyor"

Frankfurt karşısında güçlü bir rakibe karşı mücadele ettiklerini ifade eden bordo-mavili teknik adam, hazırlık maçlarının temel amacının eksikleri görmek olduğunu söyledi.

"Bu maç için iyi bir takıma karşı oynadık. Sonuçtan tamamen bağımsız değerlendirmek gerekiyor. İkinci devrede savunmayı çok daha iyi yaptık. Baskıyı bilerek üzerimize yaptırdık. İlk yarıda cesaretimiz biraz daha düşüktü ancak ikinci yarıda takımın reaksiyonu istediğimiz seviyedeydi."

Fatih Tekke, büyük takım refleksinin hem hücumda hem de savunmada birlikte hareket etmekten geçtiğini belirterek oyuncularının ortaya koyduğu mücadeleden memnun kaldığını dile getirdi.

"Hazırlık Maçlarının Amacı Eksikleri Görmektir"

Tecrübeli teknik direktör, hazırlık maçlarının skor odaklı değerlendirilmemesi gerektiğinin altını çizerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Üç kulvarda fiziksel olarak diğerlerinden daha iyi durumda olmamız lazım. Hazırlık maçları adı üzerinde hazırlık maçlarıdır. Biz planladığımız şekilde oynadık ve mağlup olduk. Önemli olan bu değil. Asıl amaç eksikleri görüp sezona en hazır şekilde girmek. Verimli bir karşılaşma oldu."

Etiketler