A+ A-
Yorum
10

Giray Bulak: Akıl Nerede, Güç Nerede?

Yayın Tarihi: 12.08.2024 - 10:26
Giray Bulak, Sivasspor maçı sonrası Karadeniz Gazetesine özel açıklamalarda bulundu.
Kaynak:KARADENİZ ÖZEL HABER

Trabzonspor'un efsane isimlerinden Giray Bulak, Trabzonspor'un Sivasspor deplasmanında aldığı beraberliği Karadeniz Gazetesi'ne yorumladı;

 

Trabzonspor’a para harcıyoruz, harcayalım, istediğimiz kadar para harcayalım. Trabzonspor’un bu görüntüsüyle ligde şampiyon olması çok zor. Çünkü önümüzdeki üç İstanbul takımı bizden daha çok harcayacak, bizden daha önde yer alacak. Peki biz fazla maaş ödeyerek bu kadroyu oluşturup bunların gerisinde kaldığımız zaman bu borç, bu yüksek maaş kulübü ne hale getirecek, bunları hiç düşünüyor muyuz? Gerçek Trabzonsporlular bunları düşünür.
Abdullah Avcı, başkan Ertuğrul Doğan’a para harcatabilir ama bunların geriye bıraktığı veya bırakacak olduğu sorunların altından kimler kalkabilir? Bunlara bakmak lazım. Yarın bırakıp gittiklerinde bu borçları kimler üstlenecek? Bu oyuncu maaşlarını kimler ödeyecek? Hala biz düşünüyoruz ki Trabzonspor’un hangi mal varlığını satalım, ipotekleyelim, transfer yapalım, borçları ödeyelim. Yarın daha da borçlanacağız, satacak yerimiz kalmayacak. Belki artık devlet de yer vermeyecek. Bakın buradan uyarıyorum. Vedat Muriç’i de alabilirsiniz, sezonu ilk 4’te de tamamlayabilirsiniz. İlk 4’te olmanın bir esprisi var mı?
Geçen sezon üçüncü oldunuz, Avrupa kupalarına katıldınız. Rapid’e evimizde kaybettiniz. Belki eleneceksiniz. Ligde dördüncü olsanız ne olacak? Bu size prestij olarak ne sağlayabilir? O kadar paralar harcanıyor, Avrupa’da yoksunuz, Türkiye’de başarı gelmiyor. O zaman bu kadar yüksek harcamanın, pahalı transfer yapmanın ne anlamı var?
Genç dinamik oyuncu alırsınız, geleceğe yatırım yaparsınız. İlla yabancı olmak zorunda mı? Türk alırsınız, geleceğinizi inşa edersiniz, 3-5 sene sonra ekonomisi güçlenen yarışmacı bir Trabzonspor ortaya çıkar. Atletico Bilbao hiç mi gözünüzün önüne gelmiyor? Dert verdiğimiz yerde dert almaya başladık. Takımda da yönetimde de başkanlıkta da yabancılaştık. Yine Uğurcan iki müthiş kurtarış yaptı. Yoksa yine maçı kaybediyorduk. Belki Sivasspor’dan daha iyi oynadık ama Sivasspor’la kendimizi bir mi tutacağız?
Ne yaptık bugün? Trabzonspor çok iyi oynadı, geleceğin futbolunu oynadı, çok fazla transfer yapmasa bile rakiplere kafa tutacağını gösterdi, işte Trabzonspor budur diyebildik mi, diyemedik. O zaman bir anlamı yok. Avrupa’da olmayacaksın, Türkiye’de yarışmacı olamayacaksın, hep transfer hep transfer… Bu sizi nereye taşıyacak? Lütfen!