A+ A-
Yorum
10

Gol kraliçesi futbolu bırakıyor!

Yayın Tarihi: 29.09.2024 - 12:42
Kadın futbolunda bir dönem sona eriyor. Kanadalı gol kraliçesi Christine Sinclair emekli olacağını duyurdu.
Kaynak:TRT SPOR

331 milli maçta 190 gole imza attı. Futbol tarihine damgasını vurdu. 5 ayrı Kadınlar Dünya Kupasında gol atan iki oyuncudan biri oldu. Ve artık bir dönem sona eriyor.

Uluslararası futbol tarihinin en golcü ismi Christine Sinclair, Kasım ayında emekli olacağını duyurdu.

Kanadalı gol kraliçesi, geçen Aralık ayında milli takımdan ayrılmış ancak kulübü Portland Thorns'ta forma giymeye devam etmişti. Thorns'ta 12'nci sezonunu geçiren 41 yaşındaki forvet, yıl sonunda futbola veda edecek.

Christine Sinclair, sosyal medya hesabından, "Portland, teşekkür etmek asla yeterli olmayacak. Futbol dört yaşımdan beri tutkum oldu ve beni hiç hayal edemeyeceğim bir yolculuğa çıkardı" diye yazdı.

Kanadalı oyuncu, "Bu son yolculuğumu tamamlarken, her zaman evim diyeceğim bu eşsiz, güzel ve tutkulu şehri temsil etmenin ne büyük bir ayrıcalık olduğunu söylemek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Sinclair, Thorns'un 2013'te ilk şampiyonluğunu kazanmasında etkin rol oynadı. Ardından 2017 ve 2022'de yine takımı ile zafer sevinci yaşadı.

Kanada Milli Takımı ile 6 Dünya Kupası'nda forma giydi. Sinclair, Kanada ile Tokyo'da madalya kazanarak kariyerini olimpiyat altını ile taçlandırdı.