A+ A-
Yorum
10

İhsan Derelioğlu'dan Maç Sonu Açıklamalar

Yayın Tarihi: 01.09.2024 - 22:49
Teknik Koordinatör İhsan Derelioğlu'nun maç sonu değerlendirmeleri
Kaynak:HABER MERKEZİ

Teknik Koordinatör İhsan Derelioğlu, Trendyol Süper Lig’in 4. haftasında deplasmanda oynadığımız İkas Eyüpspor maçı sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Teknik Koordinatör, takımımızın ligin hedef takımlarından biri olacağını vurgulayarak, “Maç öncesinde düşüncemiz, buraya gelirken yaşanan bazı olumsuzluklara rağmen galibiyetle dönmekti. Ancak maçın ilk 10 dakikasında istediğimiz gibi başlayamadık. Sahadaki yerleşim hataları nedeniyle pozisyon verdik, oyuncularımız rakip paylaşımında hatalar yaptı. 10. dakikadan sonra dengeyi kurduk. Biraz daha hücumda üretken olmamız gerekirken, merkezde sıkışan oyunda yeterince hücum üretemedik ve pozisyon bulamadık. İlk yarıyı dengeli bir şekilde tamamladık. İkinci yarıya ise rakip yarı sahada daha etkili olan, rakibin pas trafiğini kesmeye çalışan ve kazandığımız toplarla rakip kaleye daha hızlı gitmeyi amaçlayan bir oyun sergilemek istedik. Zaman zaman bireysel hatalardan dolayı kalemizde tehlike yaşar gibi olduk, ancak oyunun genelinde bu dengeli yapıyı koruduk. İkinci yarıda belki gol bulabilirdik ama bu yıl yaşadığımız üretkenlik sorununu yine yaşadık. Genel olarak baktığınızda, maç her iki takım açısından da dengeli geçti. Tabii bu, bizim arzu ettiğimiz bir sonuç değil. Trabzonspor, olumsuzluklar ne olursa olsun, kadro yapısı ve kalitesi ne olursa olsun kazanmak için oynar. Ancak bugün olağan dışı bir kadroyla sahaya çıkmak zorunda kaldık; maç öncesi iki oyuncumuzu değiştirmek zorunda kaldık. Maçı kazanamamak bizi üzdü. Ancak bu kısa süre zarfında oyuncu arkadaşlarımızın gösterdiği direnç, mücadele gücü, sahaya kendilerini yüzde yüz koymaları, oyunu istemeleri ve vazgeçmemeleri, gelecekte daha üretken ve rakibini daha fazla domine eden bir takım olacağımızın sinyallerini verdi. Bu şartlar altında oyuncu grubunun sahaya yüzde yüzünü koyması ve bir kimlik ortaya koyması bana göre bir kıvılcım ateşlendiğini gösteriyor. Tahminim ve temennim bu yönde. Bundan sonraki süreçte Trabzonspor, her gün üzerine koyarak kalitesini artıracak ve ligin kaliteli takımlarından biriyken artık hedef takımlarından biri olacak.”

Teknik Koordinatör açıklamalarının son bölümünde şu ifadelere yer verdi:

“Karşılaşmanın 76. dakikasına kadar değişiklik yapmadık fakat mücadele gücü açısından bir eksiklik de hissetmedik. Durumu bir de farklı bir açıdan değerlendirmek lazım. Maçtan önce iki zorunlu değişiklik yaptık. Belki maç içinde de değişiklik yapabilirdik. Ancak değişiklik hakkını teknik açıdan kullandığınızda, sağlık açısından gerektiğinde değişiklik yapamayabilirdiniz. Nitekim Eren, son 7-8 dakikayı oyuncu değişikliklerinden sonra oynayamayacak durumdaydı, bu da eksik kalmamıza sebep olabilirdi. Enis sakatlandı. Lundstram ve Okay’ın durumu belirsizdi. Bütün bunları göz önünde bulundurduğunuzda hem oyunu hem de kadroyu kontrol etmek zorundayız. Sahaya süreceğimiz oyuncular da aynı yorgunluğu yaşamıştı. Cham’ı 20-30 dakika oynatamazdık. Bu da başka bir soruna yol açabilirdi. Tüm bu faktörleri dengelemeye çalıştık.”

Etiketler